08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primarul municipiului Bălți a aprobat componenţa Staff-ului pentru lupta cu consecințele calamităţilor naturale și situaţiilor excepţionale în perioada de iarnă 2023-2024

//
Comentariu0

Prin dispoziția primarului municipiului Bălți nr. 363 din 06.12.2023, a fost aprobată componenţa Staff-ului pentru lupta cu consecințele calamităţilor naturale și situaţiilor excepţionale în perioada de iarnă a anilor 2023-2024.

Preşedintele Staff-ului:

  • Petkov Alexandr– Primarul mun. Bălţi

Vicepreşedinţii:

  • Usatîi Alexandr – Viceprimarul mun. Bălţi
  • Iovdii Vasile – şef Direcția Situații Excepționale Bălți

Secretarul:

  • Grati Vasili – specialist principal Direcția gospodărie comunală

Membrii:

  • Zincovschi Veaceslav – șef Direcția gospodărie comunală
  • Vrînceanu Igor – comisar principal al Direcției patrulare „Nord” a INSP
  • Midrigan Serghei – inspector superior, ofițer pentru sistematizarea circulației rutiere IP Bălți
  • Calmațui Maxim– administrator interimar al Î.M. ,,DRCD Bălţi”
  • Chiaburu Tatiana– administrator Î.M. ,,GLC Bălţi”
  • Novicova Svetlana– administrator ÎM ,,AT și SV Bălți”
  • Zagrabei Feodor– inginer șef de supraveghere tehnică de echipamente (tractoare)

Conducătorii ÎM ,,Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălţi”, ÎM ,,Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi Bălţi”, ÎM ,,Gospodăria Locativ – Comunală Bălţi” în perioada de iarnă, la necesitate, vor asigura organizarea serviciului non-stop, în cadrul întreprinderilor subordonate dotate cu personal și tehnică specializată, pentru efectuarea operativă a lucrărilor de curățare și îngrijire a străzilor, piețelor și căilor de acces, precum şi presărarea materialelor antiderapante. Ținând cont de necesitățile de activitate, se recomandă încheierea contractelor de închiriere a tehnicii auto specializate pentru lucrări de iarnă.

Conducătorii ÎM „Regia ,,Apă-Canal-Bălţi””, SRL „Marsharcon”, SRL ,,Filcomauto”, SRL ,,Danlеvita”, pentru combaterea consecinţelor calamităţilor naturale în perioada de iarnă, vor pune la dispoziţia staff-lui tehnica specializată, alimentată cu combustibil pentru 24 ore, şi anume,  buldozere, gredere, autobasculante, încărcătoare pentru curățarea și evacuarea zăpezii.

Administratorul ÎM ,,Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălţi” va rambursa întreprinderilor sus-menționate cheltuielile ce țin de curățarea străzilor, piețelor și căilor de acces de zăpadă şi gheaţă şi evacuarea acestora, din contul surselor financiare prevăzute pentru acest scop.

Conducătorii întreprinderilor, organizaţiilor și instituţiilor municipiului, indiferent de forma de proprietate, preşedinţii CCG, APLP, CCL, ACC, cât şi proprietarii caselor individuale vor asigura, în perioada de iarnă, efectuarea lucrărilor de curăţire a zăpezii şi gheții, de presărare cu material antiderapant a teritoriilor aferente și căilor de acces, din surse proprii.

Prin aceeași dispoziție au fost stabilite locurile de depozitare a zăpezii şi gheţii:

  1. Lunca râului Răuţel, în regiunea microraionului „Molodovo”
  2. Lunca râului Răut şi Răuţel din str. N. Iorga
  3. Lunca râului Răut din zona canalului de canotaj
  4. Terenul între râul Rauțel și str. C. Stamati
  5. Terenul între drumul de ocolire și str. Lesecico (de la str. Decebal până la str. Konev).
Last updated: decembrie 13, 2023 at 17:39 pm

Lasă un Răspuns