08:00 - 17:00
(0 231) 2-23-48
piața Independenței, 1

31 august- Sărbătoarea națională „Limba Noastră”

//
Comentariu0

În municipiu, evenimentele consacrate sărbătorii naționale „Limba noastră„ au început cu depunerea de flori la busturile clasicilor literaturii Ion Creangă, Mihai Eminescu, Grigore Vieru și actorul Mihai Volontir, instalate pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale, după care conducerea municipiului, parlamentarii și locuitorii orașului au mers la bustul lui Vasile Alecsandri și au depus flori la piciorul monumentului.

În piața Vasile Alecsandri, organizatorii centrelor de tineret și adolescenți au organizat un flash mob „Broșă tricolor pentru tine”. Trecătorii au primit sub formă de broșă un cadou, pregătit de secțiile centrelor.

Programul „Limba mea – murmurul izvorului”, pregătit de participanți și interpreți ai colectivelor de creație ale Palatului Municipal de Cultură a continuat programul evenimentelor festive. Toate trăirile au fost transmise publicului de scenetele din Chirița din Iași, de tinerii interpreți, de ansamblul de dansuri populare „Vântuleț” etc.

Expozițiile meșterilor clubului „Meșter popular”, meșterițelor clubului „Acul de Aur”, cioplitorilor de lemn și meșterițelor în confecționarea bijuteriilor au surprins prin modelele lor unice și coloritul popular.

Last updated: septembrie 2, 2019 at 11:58 am

Lasă un Răspuns