08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

27 ianuarie – Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului

//
Comentariu0

Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului este anual marcată în data de 27 ianuarie. În acesată zi depunem flori la monumente și obeliscuri, îi comemorăm pe cei decedați și pe cei care au supraviețuit. Cel mai culminant moment al acestei zile tragice este povestirea acelor evenimente dureroase, ca să nu se mai repete niciodată HOLOCAUSTUL…

În memoria evreilor-victime ale genocidului fascist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, martirilor Holocaustului, în municipiul Bălți, în anul 1997 a fost edificat Monumentul victimelor Holocaustului, proiect susținut de Primăria municipiului Bălți, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Guvernul RM, înițiat de către Societatea de Cultură Evreiască.

Astfel, pe 26 ianuarie 2023, funcționarii publici ai administației publice locale, locuitorii și oaspeții municipiului Bălți, reprezentanții societății evreiești s-au adunat în Scuarul memoriei victimelor Holocaustului pentru a-i comemora pe cei care au decedat în acea perioadă sângeroasă a genocidului fascist, pe cei care au plecat și nu s-au mai întors acasă, la familiile sale.

Last updated: ianuarie 30, 2023 at 17:41 pm

Lasă un Răspuns