08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

10 tone de ajutor alimentar din partea agenției turce TIKA pentru familii social vulnerabile din Bălți

//
Comentariu0

Acesta este al treilea ajutor, de când a început pandemia, din partea Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova (coordonator – Selda Özdenoğlu) pentru bălțenii din familii social vulnerabile. Între 250 – 750 cutii cu ajutoare în 2020 și până la 1000 cutii în 2021: un gest minunat al bunătății poporului turc, cu prilejul sărbătorii lor, Ramadan.

Ajutor în formă de produse alimentare vor fi repartizate către 1000 de familii aparținând grupurilor social vulnerabile, printre care: persoane în vârstă și persoane singure, familii cu venituri mici, persoane cu dizabilități, familii cu mulți copii și cei care primesc asistență prin serviciul „Asistentul personal”.
La 22 aprilie 2021, în ajunul sărbătorilor de Paște, Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova a oferit municipalității 1000 de cutii cu ajutor alimentar.

Concretizări: greutatea fiecărei cutii – 10 kg; setul cuprinde: orez, făină de porumb și făină de grâu, 4 pachete de paste, 2 pachete de fulgi de ovăz, zahăr, sare, ulei vegetal, precum și dozatoare cu soluție dezinfectantă și măști de protecție KN – 95.

Direcția generală de asistență socială și protecția familiei a întocmit o listă a beneficiarilor. Veronica Munteanu, șeful DGAS și PF:

Conducerea primăriei municipiului mulțumește Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova, în persoana dnei Selda Özdenoğlu, pentru solidaritate în relațiile de parteneriat, într-o perioadă atât de dificilă pentru noi toți.

Last updated: aprilie 22, 2021 at 17:39 pm

Lasă un Răspuns