09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Vernisajul expoziției jubiliare a Meșterului Popular Eugenia Moldovanu

//
Comentariu0

La 31 octombrie 2018, sălile Muzeului de Istorie și Etnografie au fost pline de vizitatori, care au venit la expoziția aniversară a meșterului Eugenia Moldovanu, membru al Academiei de Arte din Sibiu (România), membru fondator al Asociației meșteșugarilor din Iași (România), deținătoarea titlului de „Păzitor al patrimoniului viu al strămoșilor, îndeplinind criteriile UNESCO”.

La expoziția consacrată celor 60 de ani de la naștere sunt expuse articole diverse: articole decorative de uz casnic, accesorii pentru haine naționale pentru femei și bărbați, pălării țesute (țesături netede de pălării și volum pentru coroane), figuri de îngeri, oameni și animale. Alături de lucrările maestrului, puteți găsi cele mai bune lucrări ale studenților săi din studioul de artă populară „Tezaur” al Centrului de Cultură și Tineret.

Prietenii, colegii, studenții au venit să o felicite pe Eugenia Moldovanu cu ocazia deschiderii expoziției aniversare. În această zi, multe cuvinte bune erau adresate unui maestru talentat, ale cărui „mâini aurii” și impuls creativ creează opere reale de artă populară, revitalizând și păstrându-l pentru generațiile viitoare.

Viceprimarul Lilia Sava a vorbit despre ineditul maestru, persoana sinceră, profesor talentat. Ea a felicitat eroina zilei, a mulțumit pentru oportunitatea de a atinge „căldura însorită, care izvorăște pae” și a dat citirii felicitării primarului, Nicolai Grigorișin și ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Last updated: noiembrie 5, 2018 at 16:48 pm

Lasă un Răspuns