09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Ședința Consiliului municipal Bălți din 15 noiembrie pronunțată nedeliberativă

//
Comentariu0

A XIV-a ședință extraordinară a Consiliului municipal din 15 noiembrie a fost recunoscută ca nedeliberativă din cauza lipsei unui cvorum. Dintre cei 35 de consilieri, în sală au fost prezenți 15 reprezentanți aleșilor locali.

Cu o zi înainte, membrii fracțiunii «Pentru dezvoltarea Bălțiului» au depus o cerere la autoritatea administrației publice locale (numărul de înregistrare 03-03 / 4463 din 13.11.2018) că nu vor participa la lucrările ședinței extraordinare a Consiliului din 15 noiembrie, propunând amânarea ședinței,  „pe baza următoarelor argumente:

– proiectele de decizii au fost prezentate cu foarte puțin timp înaintea ședinței, ceea ce complică posibilitatea studierii detaliate a acestora;

– întrebările din partea consilierilor fracțiunii „Pentru dezvoltarea Bălțiului” propuse la ultima ședință nu au fost incluse pe ordinea de zi

– au fost incluse unele proiecte de decizii care au fost excluse de majoritatea consilierilor prezenți la ultima ședință „.  Consilierii insistă să li se ofere proiectele de documente privind inițierea consultărilor publice și sunt perplexitați în legătură cu ședința din octombrie, care nu a fost organizată și desfășurată, iar la sfârșitul declarației  propun să fie organizată  la 29 noiembrie.

Primarul municipalității, Nicolai Grigorișin, a evaluat această afirmație, absența aleșilor locali la ședință și a stabilit data următoarei ședințe, joi, 22 noiembrie. Consilierii Alexandr Usatîi și Elena Grițco au comentat poziția lor în ceea ce privește lipsa unor consilieri la ședința extraordinară din 15 noiembrie.

Last updated: noiembrie 15, 2018 at 13:33 pm

Lasă un Răspuns