08:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50
piața Independenței, 1

Peste 500 de voluntari au făcut curat în parcul ”Selecția”

//
Comentariu0

Aproximatv 450 de elevi, voluntari din liceul  ”B.P. Hasdeu”,  L.T. ”Ștefan cel Mare” și  L.T. ” V. Maiakovski” din municipiul Bălți, s-au prezentat luni, 10 aprilie, după-amiază, în Parcul Selecția.

Directorii de licee, profesori și elevi au lucrat cot la cot pentru a strânge gunoaiele aruncate pe spaţiul verde, pentru a curăţa aleile parcului.

Elevi  au primit mănuşi de protecţie şi saci pentru gunoi de la Întreprinderea Municipală ”Spații Verzi”, după care, cuprinşi de entuziasmul specific vârstei şi încurajaţi de razele de soare, s-au împrăştiat în parc, cu culegând gunoaiele aruncate cu nepăsare de alţii.

Tinerii s-au pus pe treaba, umplând cu repeziciune sacii de gunoi care le-au fost repartizaţi.

Începand cu intrarea în parc dinspre strada Calea Ieșilor și finisînd cu intrarea spre  Eparhie (str.  Mitropolit Visarion Puiu 1), voluntarii au strîns de pe alei și de prin iarbă, frunze uscate și vreascuri, gunoaie, care au fost încărcate în remorci de angajaţii de la Întreprinderea Municipală ”Spații Verzi” și care au avut misiunea de a evacua gunoiul. În mai puțin de două ore s-au strîns 5 remorci cu vîrf.

”Am ales Parcul ”Selecția” pentru că este cel mai aproape de instituția de înv ățămînt în care activăm și în fiecare zi trecem prin acest loc. Îl vrem mai frumos și, poate, mai amenajat, și considerăm că putem organiza cît mai multe acțiuni de acest gen, în timpul nostru liber, pe parcursul anului”, ne-a comunicat doamna Svetlana Oserbaeva, consilier municipal, profesoară la L.T. ”V. Maiakovski”.

”Ni s-a părut că este o idee bună, la care dorim și noi să contribuim, a declarat doamna Rita Socaliuc, directoarea LT ”V. Maiakovski”.

Activitatea face parte din  Acţiunea de voluntariat “Lunarul de primăvară a bunătăţii”, iniţiată de voluntarii asociației ”Caroma Nord” și ”Școala Verde” și este un răspuns chemării municipalităţii pentru a veni în sprijinul populaţiei, prin ecologizarea zonelor verzi ale orașului.

Desfășurată prin dispoziția primarului, acțiunea de salubrizare a orașului Bălți, a cuprins peste 15 terenuri publice. În ziua de azi nu este ușor să convingi oamenii să participe la o asemenea acțiune, dar prețul este că în urmă rămîne un loc curat și frumos. Cu toții dorim să ne relaxăm, să ne scoatem copiii la aer și este obligatoriu ca orașul sa fie păstrat cît mai curat.

Ne bucurăm că au venit atît de mulți voluntari tineri și că am reușit să-i mobilizăm. Tuturor mulțumiri pentru implicare!

Rodica Frecautanu, director Executiv AO ”Caroma Nord”

Last updated: aprilie 12, 2017 at 10:49 am

Lasă un Răspuns