09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Ediția a XVII-a a Festivalului etniilor «Unitate prin diversitate»

//
Comentariu0

La data de 17 septembrie în municipiul s-a desfășurat Ediția a  XVII-a a Festivalului etniilor «Unitate prin diversitate», care le-a adunat pe reprezentanții următoarelor comunități: unguri, ruși, evrei, polonezi, ucraineni și beloruși.  Parada etniilor a trecut de la Palatul Municipal de Cultură până la piață V. Alecsandri, unde sa desfășurat principalul program cultural.

Aici comunitățile au fost întîlnite cu pîine și sare de către tinerii în costume naționale moldovenești. Cu un cuvînt de salut către participanții s-a adresat consilierul municipal dna Svetlana Oserbaeva:

Festivalul cultural al grupurilor etnice a fost luminat cu toate culorile muzicii populare, dansului, cuvintelor, dovedind încă o dată un simplu adevăr – Bălțiul este un oraș multinațional în care conviețuiesc oamenii de naționalitate specială –bălțenii. Un oraș în care meritul acțiunilor se apreciează nu după naționalitate ci după fapte bune și concrete. Un oraș în care limbile rusă și moldovenească coexistă pașnic, unde se deschid clase cu predare în limbile ucraineană, poloneză și turcă, în care este aprobat programul pentru protecția și sprijinul social al romilor, unicul în republică.

Last updated: septembrie 18, 2017 at 14:02 pm

Lasă un Răspuns