09:00 - 17:00
(0 231) 54-614

Bălțeanul Tutunaru Ştefan a fost menţionat cu Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Marcel Budală”.

//
Comentariu0

În data de 8 mai 2018,  în or. Călăraşi s-a desfăşurat Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Marcel Budală”. Acest concurs a fost destinat elevilor Şcolilor Raionale de Arte din Republica Moldova şi a avut drept scop omagierea şi promovarea creaţiei artistice a cunoscutului acordeonist român, Marcel Budală, celebru pentru interpretarea muzicii lăutăreşti. Organizatorul evenimentului a fost Mihai Doloton – profesor de muzică şi geografie, poet, Membru Titular al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Membru Titular al Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie, Directorul Concursului Naţional de Poezie „Dor de Bacovia” 2017, сo-organizator al evenimentului Internaţional „Celebrarea lui Brâncuşi la Chişinău” -2017.

În cadrul acestui concurs au participat 24 de concurenţi din diverse raioane ale ţării, reprezentanţii şcolilor de muzică/arte, liceelor de arte şi colegiilor de muzică. Şcoala de Muzică „George Enescu” din mun. Bălţi a fost prezentată de elevul clasei a VI-a Tutunaru Ştefan, care a fost menţionat cu Premiul I şi cu Diplomă pentru cea mai reuşită şi stilizată interpretare a pieselor lui M. Budală, iar  profesorul Pascaru Andrei a fost decernat cu Diplomă de Merit.

Last updated: mai 13, 2018 at 12:16 pm

Lasă un Răspuns