08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ziua funcționarului public – la cea de-a 9-a aniversare de la constituire

//
Comentariu0

Iunie se marchează în calendar printr-o sărbătoare profesională aparte, consemnată în Republica Moldova începând cu 23 iunie 2012 – Ziua funcționarului public.

Pornind de la prevederile Rezoluţiei nr.57/277 din 20 decembrie 2002 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite privind desemnarea zilei de 23 iunie – Ziua Naţiunilor Unite pentru Serviciul Public, Guvernul RM a instituit, prin Hotărârea nr. 200 din 6 aprilie 2012, sărbătoarea profesională Ziua funcționarului public, în semn de apreciere a importanţei şi rolului funcţionarilor publici în societate.

Funcționarul public este o figură importantă în funcționarea comunității.

Rolul funcționarului public este de a activa în interesul societății și al statului. Deși deseori rămâne invizibilă, munca pe care o fac este una indispensabilă și semnificativă, deoarece fiecare profesie are rolul său special în societate.

În această zi, fiecare cetățean are posibilitatea de a spune un „mulțumesc” tuturor persoanelor cu statut de funcționar public, care zi de zi lucrează pentru buna funcționare a municipiului, prin:

grija față de categoriile sociale defavorizate, prestarea serviciilor educaționale, sociale, medicale, culturale, susținerea tinerilor și copiilor, conlucrarea cu societatea civilă, oferirea suportului și asistenței necesare populației în apelarea și beneficierea de servicii publice, relații cu publicul, informarea populației, asigurarea implicării cetățenilor în procesul decizional, administrarea patrimoniului și proprietății municipale și administrarea sectoarelor: finanțe, gospodărie comunală, evidență militară, sport, arhivă, audit, comerț, construcții și urbanism, achiziții publice, taxe locale, și nu în ultimul rând, atragerea de investiții în municipiu. Toate aceste activități de interes public urmăresc prosperitatea municipiului nostru și bunăstarea cetățeanului.

Stimați funcționari publici,

Apreciem valoarea și virtutea serviciului public prestat de fiecare din Dumneavoastră comunității bălțene. Contribuția voastră este una semnificativă și trebuincioasă.

Vă mulțumim mult pentru responsabilitate, implicare, dăruire, gestionarea responsabilă a situațiilor de criză și aportul adus în lupta contra dezastruoasei pandemii.

Vă dorim sănătate, bunăstare, forță și energie pentru îndeplinirea atribuțiilor zilnice, satisfacție în muncă.

Fericire vouă și familiilor voastre!

 

Primăria municipiului Bălți

Last updated: iunie 23, 2021 at 17:40 pm

Lasă un Răspuns