08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ziua Faptelor Bune 2018

//
Comentariu0

În data de 29.04.2018 voluntarii Asociației Obștești „Afina” împreună cu elevii L.T. „G. Coșbuc” din Bălți au participat la Ziua Faptelor Bune 2018. Voluntarii au oferit zâmbete beneficiarilor Centrului de Plasament Temporar al copiilor în situație de risc „Drumul spre casă”, realizând mai multe activități cu copiii: au confecționat împreună brățare de mână cu literele numelor beneficiarilor, au desenat, au discutat, le-au donat jucării, rechizite și dulciuri.

Ulterior, voluntarii au vizitat 3 persoane în etate și le-au donat produse alimentare pe care le-au colectat timp de câteva zile. Adresele acestor persoane au fost luate de la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Bălți.

AO «Afina» este una din cele 125 de organizații partenere în desfășurarea Zilei Faptelor Bune 2018 în Republica Moldova. «Ne-am propus să participăm și noi, deoarece susținem acțiunile de voluntariat și încurajăm inițiativele tinerilor de a face fapte bune și a aduce un zâmbet pe buzele celor mai triști ca noi. Avem voluntari care participă deja al doilea an în cadrul zilei faptelor bune. Activitatea de astăzi “Facem o faptă bună doar împreună!” a reunit 40 de persoane dornice de a se implica și oferi timpul lor prețios pentru a produce o schimbare pozitivă în comunitate. Ne bucurăm nespus de mult că generația tânără e activă și empatică», menționează președinta AO “Afina”, Renata Grădinaru, coordonatoare locală a Zilei Faptelor Bune.

“Elevii ai fost receptivi la propunerea mea de a participa în cadrul Zilei Faptelor Bune, fapt ce dovedește prezența spiritului civic. Mai mult ca atât, ei au venit cu propuneri de activități interesante pentru copiii de la Centru. Toți au rămas impresionați și își doresc să mai revină și să mai facă ceva împreună cu beneficiarii”, spune profesoara de educație civică a L.T. „G. Coșbuc”, Irina Malinevski.

Ziua Faptelor Bune este marcată deja al 3-lea an în Republica Moldova. Grație Centrului Republican al Voluntarilor, Moldova s-a alăturat la această mișcare mondială “Good Deeds Day – Ziua Faptelor Bune”, care a reunit locuitorii a mai mult de 93 țări din întreaga lume.

Milioane de oameni, mii de organizații și companii din întreaga lume se unesc în fiecare an pentru a-i ajuta pe alții fără a aștepta ceva în schimb.

Anul acesta, Ziua Faptelor Bune a fost realizată în 35 de orașe și sate din republică și implicați în jur de 2200 de voluntari ai 125 de organizații partenere.

Last updated: mai 4, 2018 at 19:28 pm

Lasă un Răspuns