08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

ZIUA EUROPEI 2024: „LIBERTATE, PACE, PROSPERITATE – EUROPA EȘTI TU!”

//
Comentariu0

Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE, marchează Ziua Europei 2024 în mai multe regiuni din Republica Moldova. Tradiționalul Orășel European va avea loc în acest an la Bălți, pe 19 mai, cu activități educative, creative și interactive dar și cu multe surprize pentru toate generațiile!

Cu genericul „LIBERTATE, PACE, PROSPERITATE – EUROPA EȘTI TU!”, activitățile dedicate Zilei Europei 2024 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele membre, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Ziua Europei este despre și pentru oameni, pentru că marcăm valorile care ne unesc. Libertatea, pacea, prosperitatea sunt pilonii care definesc calitatea vieții fiecărui om. Acești piloni guvernează toate politicile și deciziile luate de Uniunea Europeană. Pentru Republica Moldova, este și ziua în care celebrăm aspirațiile europene ale țării și ale poporului său. Vom continua să vă susținem în această călătorie transformatoare de integrare în UE. Despre și pentru asta este Ziua Europei!”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Cetățenii din țară, în special cei din regiunea de nord, vor putea să viziteze Orășelul European în inima orașului Bălți, organizat cu prilejul Zilei Europei pe 19 mai. Evenimentul va culmina cu un concert remarcabil susținut de celebrii SATOSHI.

Bucătăria europeană se va regăsi în Orășelul European, de asemenea, o serie de activități culturale și interactive pentru toate vârstele: pentru copii, tineri și maturi. Iar seniorii – buneii și bunicile – vor putea să se bucure de dansuri, activități sportive, lecții de nutriție și de sănătate.

Totodată, Festivalul de Film și Cultură Europeană va avea loc în mai multe localități ale Republicii Moldova, inclusiv sate și orașe, în perioada 1-31 mai. Intrarea este gratuită pentru toți cei care doresc să descopere filmele, dansurile, expozițiile și muzica europeană.

Agenda evenimentelor este disponibilă pe https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2024/.

Vă invităm să participați la aceste evenimente de anvergură organizate cu ocazia Zilei Europei!

Last updated: mai 15, 2024 at 16:21 pm

Lasă un Răspuns