08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ziua comemorării lui Mihai Eminescu

//
Comentariu0

La data de 15 iunie 2017, în ziua celor 128 de ani de la înălțarea în nemurire a Geniului literaturii clasice – Mihai Eminescu, pe Aleea clasicilor a avut loc depunere de flori la bustul poetului.

Cu recital poetic s-a început activitatea, dedicată comemorării M. Eminescu. „Astăzi s-a prins și de sufletul nostru un crîmpei de dor pentru Marele Poet Mihai Eminescu, care de 128 de ani, fiind în eternitate, ne luminează gîndul și cugetul, ne inspiră, ne îndrumă la Bine și Frumos, la Dragoste și Demnitate, la Sublim și Ideal. S-au așternut atîtea flori de tei de-a supra de atunci, de cînd a plecat în neant, s-au scurtat atîția salcîmi  «de ploaie și de vis» de cînd s-a trecut în neființa. Dar El rămîne veșnic tînăr și veșnic îndrăgostit!»

Florile la bustul Mihai Eminescu – poet, filozof, scriitor, publicist, jurnalist, au depus: conducerea municipiului, consilierii municipali, actorii Teatrului Național V. Alecsandri, admiratorii operelor eminesciene.

Și astăzi, ca-ntotdeauna, ne este dor de Eminescu, de Poetul-nepereche, de Luceafărul, care, alunecînd pe-o rază, ne dăruie versuri geniale și supremă poezie!

Pășiți încet pe Aleea Clasicilor, opriți-vă în fața lui, contopiți-vă cu Veșnicia și Nemurirea.

Activitatea de 15 iunie 2017 a fost întregită și de o romanță semnată de M. Eminescu, interpret Serghei Mihailevschi.

Last updated: iunie 16, 2017 at 11:48 am

Lasă un Răspuns