08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Vorbiți cu Noi! Să fie auzite vocile femeilor din Republica Moldova

//
Comentariu0

Primăria mun. Bălți a fost gazda Turului de Ascultare „Vocile Femeilor din Republica Moldova”. La data de 4 iulie în incinta primăriei s-au adunat doamne și domnișoare din Bălți pentru a participa la un eveniment multașteptat pentru reprezentantele sexului feminin. Cu un cuvînt de salut către participante s-a adresat dna Lilia Sava, viceprimarul de Bălți.

Dna Nighina Azizov, Manager de Țară, Women’s Democracy Network Moldova Chapter, expertă în științe politice, a prezentat Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Republica Moldova”, accentuînd că Turul are drept scop inițierea platformelor de discuții pentru a asculta subiectele de interes cu care se confruntă femeile la nivel local. Proiectul finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA, este un proiect inovativ care încurajează femeile să vorbească despre provocările cotidiene în calitate de femei.

Municipiul Bălți a devenit a 2 localitate unde a fost implementat Turul de ascultare. Primele au fost auzite femeile din s.Puhoi, raionul Ialoveni. Conform chestionarilor completate de către sătenci, au fost identificate 5 subiecte prioritare care necesită abordare. Bălțencile (bussines women, juriste, studente, asistente sociale, medici, jurnaliste, etc) prezente la eveniment, au manifestat un interes deosebit față de problemele abordate. Este necesar de menționat faptul că discuția la Bălți a fost una constructivă, femeile au identificat problemele cele mai stringente care necesită soluționare la nivel republican.

În mun. Bălți proiectul a fost implementat de următoarea echipă: Nighina Azizov, coordonatoarea de proiect,  Olga Morozan, vicepreședinta Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație, experta în cercetare sociologică, Renata Grădinaru, consilieră municipală.

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Republica Moldova” va fi organizat în or. Cahul, în 4 sate/comune din or. Cahul, evenimentul final va avea loc în mun. Chișinău.
image proiect balti

Last updated: iulie 6, 2017 at 14:53 pm

Lasă un Răspuns