08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

V-a ședință a Comisiei Consultative în cadrul implementării suportului tehnic – revitalizare urbană

//
Comentariu0

În perioada august – decembrie 2018, Primăria municipiului Bălți implementează suportul tehnic pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană (PRU) a municipiului Bălți. Suportul tehnic este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova în colaborare cu Ministerul Investițiilor și Dezvoltării din Polonia și Reprezentanța Fundației „Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova. Proiectul este susținut financiar din fondurile programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone – Polish Aid.

La data de 7 deсembrie 2018, în incinta Gimnaziului ,,A.I.Cuza” din municipiul Bălți, a fost organizată a V-a ședință a Comisiei Consultative a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană (PRU) a municipiului Bălți. Obiectivul principal al ședinței a constat în formularea unei idei de microproiect inițiat de membrii Comisiei Consultative cu scopul de a asigura vizibilitatea și promovarea procesului de revitalizare urbană. În urma a discuțiilor active, membrii Comisiei Consultative au propus 3 (idei) de microproiect:

  • achiziționarea unui proiector, ecran și prelungitor;
  • achiziționarea unei imprimante multifuncționale
  • achiziționarea unui sintetizator.

Urmare a procedurii de vot, membrii Comisiei au acceptat unanim implementarea ideii de proiect privind achiziționarea unui proiector, ecran și prelungitor, echipamente care vor fi utilizate în cadrul activităților comunitare în zona de revitalizare. Totodată, în cadrul ședinței, membrii Comisiei Consultative au elaborat un Plan de acțiuni pentru utilizarea acestui echipament în contextul promovării procesului de revitalizare urbană în municipiul Bălți în anul 2019.

Planul de acțiuni cuprinde 6 (șase) acțiuni, după cum urmează:

  • Promovarea procesului de revitalizare urbană prin prezentarea unui material video locuitorilor zonei în cadrul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă 2018 în IET Nr. 4, IET Nr. 20 și Gimnaziul ,,A.I.Cuza”;
  • Consolidarea parteneriatului între instituțiile de educație timpurie și Gimnaziul ,,A.I.Cuza” prin prezentarea ofertei educaționale a Gimnaziului către instituțiile preșcolare și prezentarea capacităților viitorilor elevi de către IET Nr. 4 și Nr. 20 (aprilie 2019);
  • Organizarea și desfășurarea Săptămânii Familiei (mai 2019);
  • Organizarea și desfășurarea Zilei persoanelor în etate;
  • Organizarea și desfășurarea Zilei persoanelor cu dizabilități;
  • Promovarea procesului de revitalizare urbană prin prezentarea unui material video locuitorilor zonei în cadrul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă 2019 în IET Nr. 4, IET Nr. 20 și Gimnaziul ,,A.I.Cuza”.

Astfel, în cadrul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă 2018 și pe parcursul anului 2019, datorită microproiectului Comisiei Consultative privind achiziționarea unui prelungitor, ecran și prelungitor, în zona de revitalizare va fi asigurată vizibilitatea și promovarea procesului de revitalizare urbană.

            Această informație este publicată în contextul promovării abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: decembrie 12, 2018 at 12:13 pm

Lasă un Răspuns