08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Uniunea Europeană va finanța un proiect de eficiență energetică în municipiul Bălți

//
Comentariu0

La 15 februarie curent, primarul interimar al mun. Bălți, domnul Nicolai Grigorișin, a participat la ceremonia oficială de semnare a Memorandumului de Înțelegere la implementarea măsurilor de sporire a eficienței energetice a clădirilor publice în mun. Bălți din cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care presupune implementarea proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți.

Astfel, în rezultatul implementării proiectului va fi eficientizată energetic clădirea Liceului Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” din mun. Bălți. Ca urmare a 11 măsuri investiționale, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce cu 547MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone. De asemenea, proiectul urmărește să armonizeze cu obiectivele strategice naționale, două documente strategice locale în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice din mun.Bălți, precum și consolidarea capacităților autorității publice locale din mun. Bălți și a reprezentanților Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” în domeniul eficienței energetice. Valoarea estimativă a proiectului este de 1,236 milioane Euro.

Menționăm că, proiectul urmează a fi implementat până în anul 2020.

Notă: Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Last updated: martie 3, 2018 at 16:51 pm

Lasă un Răspuns