08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Un colind pentru țară – 2021”. Școala de Arte Plastice pentru copii din Bălți ne bucură cu expoziția de totalizare

//
Comentariu0

La data de 24 decembrie 2021, ora 14.30, în incinta Pinacotecii „A. Cantemir”, a avut loc lansarea expoziției „Un colind pentru țară – 2021”, expoziție de totalizare a activități elevilor Școlii de Arte Plastice pentru Copii din Bălți: desene, picturi, compoziții de șevalet, arte decorative aplicate, sculpturi și modelaje. Evenimentul a fost însoțit de colinde interpretate de către discipolii Școlii de Arte „C. Porumbescu” și ai Școlii de Muzică „G. Enescu”.

Expoziția va fi deschisă toată luna ianuarie 2022.

Din impresiile vizitatorilor:

„Expoziția „Un colind pentru țară” m-a lăsat și de această dată cu emoții de nedescris. Multiple lucrări artistice ale elevilor te fascinează prin originalitatea lor, prin contrastul de culori, dar și prin faptul că ascund un mister și un adevăr anumit în spatele lor.

Cu toate acestea, sufletul meu a tins să aleagă lucrările ce îi sunt cele mai apropiate. Voi enumera autorii acestor tablouri: Dmitrii Harin „Jazz batic”; Dimcova Daria; Pascal Rodion; Sofia Maliușco „Armonia muzicii”; Daniel Cazacu „Cosmos”; Cristina Dobrovoliscaia „În jurul gândurilor”; Daria Vinocur „În lumea modei”; Iulia Lebedi „Măști”; Valeria Rotaru „Negarea realității”; Marinela Cucoș „Gordianu”; Arina Muzica „Linia vie”; Andreea Scorpan „Umbrele vieții”; Anastasia Berezova „Natura statică”; Anastasia Tarasenco „Natura statică”; Valeria Golovinova „Figura umană”; Valeria Doțin „Mifilogie”; Zlata Serbușca „Visurile copilăriei”; Maxim Grecica „Jocuri animate”; Ilinca Bantuș „În așteptarea celor dragi”; Daria Chirca „Portret”; Ana Varvariuc „Timpul”; Ana-Maria Bendaș „Compoziție”; Anastasia Procofieva „Vis”.

De asemenea, nu pot să nu menționez copii talentați și frumoși atât la chip, cât și la suflet, de la școlile de Muzică și de Arte „George Enescu” și „Ciprian Porumbescu”, care mi-au lăsat o lumină în gând și în inimă prin colindele frumoase, dansurile și interpretările muzicale la pian și la vioară.

Vocile copiilor mă reîntorc în trecut, în vremurile frumoase de Crăciun și de Anul Nou, când simțeam cu entuziasm și nerăbdare apropierea sărbătorilor de iarnă.

Fiecare copil e talentat, și persoanele care s-au implicat intens la dezvoltarea și creșterea acestor mici artiști au jucat un rol colosal.

Aici am descoperit că „Arta este în continuă schimbare, iar artistul e într-o continuă căutare.” Îndemn pe fiecare să pășească pragul Pinacotecii pentru a se simți puțin în lumea culorilor, misterelor, ironiilor, viselor, speranțelor și frumuseții eterne.”

Cumpătă Valeria, voluntar la Primăria mun. Bălți

Last updated: decembrie 27, 2021 at 17:48 pm

Lasă un Răspuns