08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Training-ul ,,Creating and Nurturing Ecosystems for Start- up and Scale up entrepreneurship”

//
Comentariu0

Evenimentul internațional a reunit personal responsabilizat cu promovarea antreprenoriatului și asigurarea sustenabilității rețelelor de absolvenți antreprenori – reprezentanții ai Ministerelor Educației, Ministerelor Economiei, Camerelor de comerț și industrie, Incubatoarelor de afaceri din universități, oficiilor de transfer tehnologic, specialiști responsabili de dezvoltarea antreprenoriatului la nivel municipal din țările-partenere, coordonatori instituționali ai proiectului EANET din Ucraina, Moldova și Georgia. Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți este membră a consorțiului de proiect și a fost implicată în organizarea evenimentului împreună cu Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul.

Primăria mun. Bălți a fost reprezentată la training-ul nominalizat de către Oborocean Pavel, angajat al Direcției Generale Financiar-Economice.

În cadrul evenimentului au fost explorate subiecte relevante pentru crearea și dezvoltarea ecosistemelor antreprenoriale, inclusiv:

– crearea ecosistemelor favorabile pentru antreprenoriat;

– cum pot țările/ municipiile/universitățile să stimuleze antreprenoriatul?

– care sînt beneficiile climatului antreprenorial atractiv pentru localitate și/sau țară?

– ce contribuie la faptul că Amsterdam-ul este una din capitalele europene ale startup-urilor?

– cum incubatoarele universitare pot contribui la transfer tehnologic și crearea de start up-uri ?

– atragerea investițiilor pentru ecosistemele antreprenoriale;

– cum aragem antreprenorii și personalul talentat pentru start up-uri și companii ?

S-au realizat vizite de documentare la:

– Parcul Științific din Amsterdam;

– orășelul start-up-urilor din Amsterdam;

– Rockstart;

– Agenția olandeză a antreprenoriatului din Haaga.

După spusele angajatului Direcției Generale Financiar-Economice din cadrul Primăriei mun. Bălți, «seminarul „Creating and Nurturing Ecosystems for Start-up and Scale up entrepreneurship” organizat în Amsterdam (Olanda), a permis:

  • identificacrea noi mijloace de stimulare a activității antreprenoriale;
  • crearea unei noi viziuni cu privire la crearea și dezvoltarea start-up-urilor, inclusiv să privesc altfel problema dezvoltării antreprenoriatului reieșind din practica start-up-urilor din Amsterdam;
  • conștientizarea rolului startp-up-urilor în economie;
  • înțelegerea ciclului de viața a unui start-up, și astfel să conștientizează potențialele probleme care pot frîna dezvoltarea antreprenorială, și asupra cărora trebuie trase o atenție sporită în direcția dezvoltării acestora».

Scopul și sarcinile specialistului DGFE pe viitor sunt de a participa la crearea și dezvoltarea antreprenoriatului și asigurarea sustenabilității rețelei de antreprenori absolvenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Notă: Hogeschool van Amsterdam (HVA)/University of Applied Sciences in Amsterdam, Olanda a organizat în perioada 22-24 martie 2017 training-ul „Creating and Nurturing Ecosystems for Start-up and Scale up entrepreneurship” proiectat în planul de activități al proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE  Entrepreneur Alumni Network (EANET) din programul european Tempus.
https://balti.md/wp-content/uploads/2017/04/amsterdam-2.jpg

Last updated: aprilie 28, 2017 at 12:59 pm

Lasă un Răspuns