08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Totul începe de la dragoste.

//
Comentariu0

Familia – una din capodopere naturii, precum muzica, dansul, se naşte şi ea din dragoste. O mai veche tradiţie  autorităţii publice locale şi a Oficiului Stării civile Bălţi este celebrarea cuplurilor, care şi-au înregistrat căsătoria în municipiu şi au mers braţ la braţ timp de 50 de ani şi mai bine, împreună. La 12 mai 2017 în sala de Celebrare a căsătoriilor, celebrau „nunta de aur” a familiilor Pacioc, Lunic, Marușceac, Balan, Lupu, Roșca, Zarețchi, Drunea, Savin, Vișnevschi şi „nunta de diamant” a cuplului Tarlapan.

Oficierea a fost asigurată de specialiștii Oficiului Stării civile. Emoţiile i-au cuprins  cînd le-au amintit despre istoria cum s-au întîlnit, iar apoi cum a început acel unic sentiment – dragostea între cei cîndva tineri: Anton şi Olga, Vasile şi Olga, Leonti şi Nina, Mihail şi Tamara, Simion şi Valghena, Stepan și Lidia, Bolislav și Nadejda, Petru și Liubovi, Dmitri și Elena, Arest și Vera, Dmitri și Elizaveta. Soartele lor au fost diferite şi istoria dragostei lor la fel, dar un lucru este caracteristic tuturor – abilitatea de a putea ierta, de a avea încredere reciprocă, de a trăi în bună înţelegere şi iubire timp de 50 şi  chiar 60 de ani!

Veche a rămas şi buna tradiţie de a semna în Cartea de onoare a înregistrării căsătoriilor, aşa precum au făcut-o şi la mijlocul veacului XX, cărora li s-au înmînat certificate de căsătorie jubiliare. Apoi perechile au dansat sub notele unei melodii de vals.

Exemplu demn de urmat, aşa a calificat Secretarul Consiliului și municipiului dna Irina Serdiuc admiraţia faţa de aceste cupluri, care au trăit diferite momente, dar au putut păstra sentimentele şi afecţiunea unul faţa de celălalt, au educat copii, se bucură de succesele nepoţilor, au grija de strănepoţi. Dna Serdiuc a menționat, că familiile omagiate vor beneficia de ajutor material personal de la primarul Renato Usatîi a cîte 2000 lei fiecare și de la Consiliul Administrativ al Fondului de Susținere Socială a Populației (500 și 600 de lei respectiv).

Sănătate, succese, zile senine, care să vă aducă doar fericire şi pace!

Last updated: mai 15, 2017 at 14:56 pm

Lasă un Răspuns