08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

,,Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” la cei 20 de ani de activitate

//
Comentariu0

La data de 20 noiembrie an. 1997 un grup de studenţi din Universitatea de Stat Alecu Russo, facultatea de psihologie şi pedagogie au decis să organizeze Asociaţia nonguvernamentală “Tinerii pentru dreptul la viaţă”, filiala Bălţi.  Timp de 20 de ani membrii organizaţiei  activează în domeniul prevenirii HIV şi a consumului de droguri, asigură suport psiho-social acordat persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şi celor dependenți de droguri.

La data de 1 decembrie 2017  în incinta Asociației, situată pe str. Victoriei 7А, a avut loc întrunirea colectivului asociației cu partenerii săi, colegii și prietenii. E de menționat faptul, că datorită activității Asociației  „Tinerii pentru dreptul la viaţă”, filiala Bălţi, numărul persoanelor înregistrate cu HIV se micșorează. Specialiștii Centrului de Asistență integrată a persoanelor cu risc sporit de infectare cu HIV au informat despre serviciile TDV Bălți prestate în incinta Centrului. Acestea fiind: cabinetul de consiliere individuală (medici, psiholog, asistent social, asistent medical), sala de activități cu beneficiarii, punctul de schimb al seringelor (pentru cei care consumă droguri intravenos), echipa mobilă, terenul de joacă pentru copii, distrugător de seringi și serviciul de asistență psihosocială.

Alături de asociație, timp de 20 de ani este și Primăria mun. Bălți. În 2004 a fost semnat Memorandumul privind parteneriatul social, grație căruia în municipiu au fost elaborate și realizate Programe municipale privind combaterea și profilaxia HIV/SIDA.  Cu un cuvînt de salut către jubiliari din partea primăriei municipiului, s-a adresat dna Feodora Rodiucova, șefa serviciul sănătate.

Grație colaborării cu Asociația, Primăria a demonstrat disponibilitatea pentru un dialog cu societatea civilă și organizațiile internaționale în ceea ce privește executarea problemei HIV/SIDA. Noi suntem siguri, că «Reducerea riscurilor funcționează», iar asigurarea finanțării este sarcina autorităților naționale și locale.

Last updated: decembrie 11, 2017 at 18:45 pm

Lasă un Răspuns