08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Tinerii în lupta cu drogurile. Interviu cu Veaceslav Bogdanov, reprezentant al AO „TETA”. Campania „Bălți fără droguri”

//
Comentariu0

În cadrul campaniei în derulare, „Bălți fără droguri”, mai mulți specialiști au fost invitați de către organizatorii proiectului, să se expună asupra problemei consumului și comercializării drogurilor în municipiu. Veaceslav Bogdanov,  reprezentantul AO „Centrul de Eficacitate a Personalității TETA” (Chișinău), relatează, în interviul acordat specialiștilor Primăriei mun. Bălți, despre activitatea acestei asociații, despre cursurile antidrog și antialcool, predate elevilor cu vârsta de peste 12 ani, nu doar în Moldova, ci și în alte țări unde se vorbește limba rusă ori română, cum ar fi Ucraina sau Rusia. Asociația a încheiat un acord de colaborare cu Inspectoratul de poliție din Bălți, iar în viitor intenționează să desfășoare astfel de activități aici. Acordul este încheiat pe o perioadă nedeterminată și prevede prestarea, de către asociație, a cursurilor în instituțiile de învățământ din Bălți. După dl. Bogdanov, categoria cea mai vulnerabilă la problema drogurilor este tinerii și anume acei care nu sunt pregătiți să respingă ofertele de droguri. De aceea, lecțiile predate au intenția de a determina tinerii să spună „NU” drogurilor. Informațiile sunt expuse într-o manieră simplă, ușor de asimilat și eficace: prin utilizarea exemplelor concrete și a metodelor ce ridică starea emoțională a copiilor. Neapărat, la finalul lecțiilor, elevii spun prompt „Nu” drogurilor. Acest lucru ridică efectivitatea celor predate. Rolul APL, al poliției și al asociațiilor în domeniu, este de a colabora în lupta contra drogurilor.

Amintim că această campanie, „Bălți fără droguri”, este lansată în cadrul parteneriatului AO AIESEC Bălți, Grupul de inițiativă al voluntarilor Primăriei mun. Bălți, Secția relații cu publicul a DMD și RP și Direcția generală asistență socială și protecția familiei din cadrul primăriei.

Proiectul este realizat în cadrul Programului municipal de Granturi pentru organizațiile de tineret și a concursului municipal de proiecte pentru grupurile de inițiativă ale tinerilor 2021, organizat de către Direcția învățământ‚ tineret și sport a Primăriei mun. Bălți și cofinanțat de către Ministerul Educației și Cercetării al RM.

Last updated: decembrie 21, 2021 at 19:09 pm

Lasă un Răspuns