08:00 - 17:00
(0 231) 2-23-48
piața Independenței, 1

„Tekwill în fiecare școală”

//
Comentariu0

În data de 11 februarie 2021 în sala de conferințe 101, primăria municipiului Bălți a avut loc evenimentul de prezentare a programului „Tekwill în fiecare școală” organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Proiectul „Tekwill”.

În cadrul evenimentului au fost împărtășite succesele profesorilor și elevilor care sunt deja membri ai programului. La fel, au avut loc și scurte sesiune de informare despre cursuri digitale interactive: Design grafic, Proiectarea și Dezvoltarea Web și Programarea Algoritmilor în C / C ++, dar și planurile de dezvoltare ale inițiativei.

Iniţiativa „Tekwill în fiecare şcoală” cuprinde un program complex de cursuri extra-curriculare online şi resurse educaţionale digitale inovatoare, dedicate elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani dar şi profesorilor. Cursurile au ca obiectiv de a dezvolta gândirea critică, creativitatea, competenţele digitale pentru ca elevii să fie mai pregătiţi pentru profesiile viitorului. Totodată, programul prevede introducerea în procesul de predare şi învăţare a noilor metodologii: învăţarea mixtă (,,blended learning”) şi clasa inversată (,,flipped classroom”).

Programul „Tekwill în fiecare şcoală” este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, prin Memorandumul de înţelegere semnat la data de 22 iulie 2020. Crearea cursurilor a fost posibilă prin mobilizarea eforturilor financiare ale sectorului privat şi ale cetăţenilor ţării şi ale diasporei, precum şi a partenerilor externi de dezvoltare: USAID, Suedia, EU4Moldova, şi PNUD Moldova.

Pe termen lung, proiectul are misiunea de a pune în valoare capitalul uman al Republicii Moldova şi de a creşte o generaţie de oameni care să creeze acasă, în Moldova, produse şi servicii care să răspundă provocărilor social-economice naţionale şi globale.

Despre proiectul TEKWILL

„Tekwill în fiecare școală” este o inițiativă dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază al Proiectului TEKWILL, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale societății, dar și prin sporirea potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Last updated: februarie 12, 2021 at 17:32 pm

Lasă un Răspuns