08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Sesizare publică privind neadmiterea procurării, folosirii, distribuirii testelor SARS-COV-2 (COVID-19), obținute în afara instituțiilor specializate

//
Comentariu0

În atenția cetățenilor!

Secția urmărire penală din cadrul Direcției regionale Vest a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI RM aduce la cunoștința publicului larg despre un șir de neregularități constatate, calificate în temeiul art. 361 alin. (2) lit. b) din Codul penal RM „Confecţionarea, deţinerea și folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligaţii, săvârșite de două sau mai multe persoane”.

Astfel, conform datelor analitice, comunicate în avertizarea expediată către APL, începând cu luna martie 2021 și până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova, numai de către Organul de urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au fost înregistrate peste 400 de cazuri, fiind urmate consecințe juridice. În majoritatea cazurilor cercetate, în perioada pandemică avansată, încercând să se conformeze cerințelor la traversarea frontierei de stat, cetățenii, evitând procedura oficială de preluare a probelor și de adresare la instituțile specializate, au procurat teste false de la persoane necunoscute, șoferi de curse internaționale, cu preț nesemnificativ redus, comparativ cu testarea oficială PCR.

În contextul celor menționate și întru sporirea responsabilității populației, Organul de urmărire penală SESIZEAZĂ populația despre neadmiterea procurării, folosirii, distribuirii testelor COVID-19 PCR, obținute în afara instituțiilor specializate.

Last updated: septembrie 17, 2021 at 18:16 pm

Lasă un Răspuns