08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Sesiune online CRAT „Dreptul la vot!”

//
Comentariu0

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din subordinea Direcției învățământ, tineret și sport a Primăriei municipiul Bălți, a organizat, în luna aprilie, cu suportul DÎTS, 2 sesiuni online cu tematica „Dreptul la vot!”, pentru tinerii din municipiu.  Evenimentele s-au desfășurat online, la 23 și 27 aprilie, pe platforma Zoom, cu o durată de două ore fiecare. La sesiuni au participat cca 50 de tineri și cadre didactice din 6 instituții de învățământ din Bălți. Invitatele speciale pentru livrarea materialului au fost 2 experți naționali în domeniu: Iulia Macarenco – reprezentanta Promo-LEX – și Cristina Berlinchii – reprezentanta CDEC. Sesiunile au fost dedicate tinerilor care au împlinit, în acest an, majoratul, sau care urmează să-l atingă.

Participanții au învățat despre:

  • ce reprezintă „dreptul la vot”;
  • cine poate exercita dreptul de vot;
  • ce trebuie să cunoaștem în procesul de exercitare a dreptului de vot;
  • responsabilitatea cetățeanului – participarea la vot.

Pentru vara anului 2021 sunt anunțate alegeri anticipate, desfășurarea cărora va reprezenta o oportunitate pentru participanții sesiunilor, de a pune în practică cunoștințele acumulate despre responsabilitatea exercitării dreptului la vot secret și neinfluențat de nimeni.

„Considerăm oportun și actual să educăm în acest domeniu tânăra generație, astfel, asigurând activismul și implicarea ei în dezvoltarea democrației”, a menționat directorul interimar al CRAT – dna Mihalcean Nonna.

Evenimentul face parte din Planul de acțiuni pe domeniul de tineret al municipiului Bălți (anul 2021), ca răspuns la necesitatea de a oferi suport calitativ pentru tinerii care urmează să participe la vot în anul curent sau viitor.

Agenda activităților poate fi urmărită pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

P.S. Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți este o instituție publică ce prestează servicii pentru tineri în municipiul Bălți, din 2004. În perioada dată,  a dezvoltat zeci de programe de tineret și sute de activități de interes comunitar, cu implicarea tinerilor. CRAT este unicul Centru de tineret din municipiul Bălți, acreditat drept instituție gazdă a activității de voluntariat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, din 2017, cu prelungire din anul 2020. CRAT a fost premiat în anul 2019 ca Centrul de tineret al anului 2019 la nivel național, de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, pentru rezultate remarcabile și promovarea primului spațiu de socializare și dezvoltare personală, Anticafeneaua din Bălți și dezvoltarea programelor unice de implicare, dar și pentru viziunea inovativă de lucru cu tinerii.

Last updated: mai 4, 2021 at 17:34 pm

Lasă un Răspuns