08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Servicii mobile pentru prevenirea HIV în mediul grupurilor de risc

//
Comentariu0

La data de  4 ianuarie în municipiul Bălți a fost lansat un serviciu nou – prestarea serviciilor de prevenire mobile a infecției HIV și a altor infecții cu transmitere sexuală în grupurile cu risc.

Aceste servicii sunt prevăzute în Programul Național de prevenire și control a infecției HIV/SIDA și ITS în cadrul serviciilor de reducere a riscurilor și au drept scop îmbunătățirea accesului grupurilor cu risc sporit de infectare cu HIV la prevenirea, diagnosticul și tratamentul HIV, infecțiilor cu transmitere sexuală, tuberculozei și hepatitelor virale.

Serviciile mobile de prevenire sunt prestate prin intermediul unei unități mobile, amenajată sub forma unei ambulanțe (cu compartiment de examinare medicală, inclusiv ginecologică și compartiment de consiliere) și vor cuprinde tot pachetul de servicii disponibil în cadrul programului de reducere a riscurilor (prevenire, ocrotire a sănătății, de suport și referire) pentru grupurile menționate. Adițional în cadrul unității mobile sunt disponibile serviciile de testare la HIV, sifilis și hepatitele virale B și C prin intermediul testelor rapide și asistența dermatovenerologică, ginecologică. Unitatea mobilă respectivă își desfășoară activitatea 5 zile pe saptamână, conform unui grafic și traseu prestabilit despre care grupurile tinta sunt informate prin intermediul lucrătorilor sociali ai asociației și organizațiilor partenere din domeniu.

Zilnic, în cadrul unității mobile va activa un medic (ginecolog sau dermatovenerolog), asistent medical și un lucrător social.

Serviciile de prevenire mobile sunt implementate cu suportul financiar în cadrul grantului curent al Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei și Malariei, implementat de către Centrul PAS și sunt coordonate de către Unitatea de coordonare a Programului Național HIV/SIDA/ITS (IMSP Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile)

 

Pentru mai multe informații privind activitatea serviciilor mobile de prevenire, nu ezitati să contactați, persoana de contact, Ala Iațco 079571441.

Last updated: ianuarie 10, 2017 at 14:32 pm

Lasă un Răspuns