08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Seminarul arhitecților din nordul țării. Modificări legale.

//
Comentariu0

În ziua de 28 februarie 2020, la inițiativa Filialei Nord a Uniunii Arhitecților din RM, în sala de ședințe nr. 101 a Primăriei mun. Bălți, a avut loc ședința cu participarea membrilor uniunii – proiectanți, arhitecți-șefi din zona de nord, reprezentanților administrației publice locale, ai organelor de control, altor persoane.

Tematica întâlnirii a fost modificările introduse prin Legea RM nr. 3 din 06.02.2020 pentru modificarea și completarea unor acte legislative, prevederile legale ale căreia țin de procedura de autorizare a actelor în construcție, reglementate prin Legea RM nr. 163 din 09.07.2010 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie. Specialiștii prezenți au fost preocupați de lipsa documentației de urbanism și de amenajare a teritoriului, fiind de fapt legal blocată posibilitatea de a fi eliberate certificatele și autorizațiile în construcții.

În rezultatul întâlnirii s-a decis a se adresa din numele filialei către organele APC pentru a fi acordat suport metodologic administrațiilor publice locale privind elaborarea actelor de autorizare în condiții noi.

O informație detaliată, despre actele de autorizare în domeniul construcției, poate fi găsită în compartimentul „Ghișeul unic/Arhitectura” pe pagina oficială a Primăriei mun. Bălți, cât și la oficiul „Ghișeul unic”, piața Independenței, 1.

Last updated: martie 4, 2020 at 14:37 pm

Lasă un Răspuns