08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința ordinară a Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate

//
Comentariu0

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate din data de 22.02.2017, a fost convocată conform necesităților și prevederilor legislației în vigoare. În cadrul ședinței respective au fost examinate 23 de cazuri cu implicarea a 29 copii, dintre care 16 copii din cadrul Școlii de tip internat pentru copii rămași fără ocrotire părintească din municipiul Bălți. Întrebările au fost diverse: reexaminarea situației copiilor aflați sub tutelă, comportamentul deviant și delicvent al unor copii care au abandonat instituția de învățămînt, sau lipsesc nemotivat de la școală o perioadă îndelungată de timp, stabilirea formei de protecție tutela/ curatela asupra copiilor  rămași temporar fără ocrotire părintească și asupra copiilor părinții cărora se află la muncă peste hotarele țării, respectiv și oportunitatea dezinstituționalizării sau prelungirei termenului de plasament al copiilor din Școala de tip internat.

În concluzie, membrii comisiei au stabilit o ședință planificată pentru data de 28.04.2017, ora 09:00 privind  examinarea cazurilor  din cadrul Școlii de tip internat, cu implicarea educatorului de caz, asistentului social din cadrul Școlii de tip internat, asistentului social comunitar din cadrul Direcției de asistență socială, reprezentanților din cadrul instituțiilor de învățămînt – Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, „V. Maiakovschi„  și  gimnaziului nr. 7 din mun. Bălți, inclusiv și dosarele copiilor.
1
Cazurile examinate  sunt  în vizorul specialiștilor din cadrul Direcției asistență socială și protecția familiei, care cooperează în dependență de caz cu reprezentanții organelor de resort: Inspectoratul de Poliție Bălți, Direcția Învățămînt Tineret și Sport, Serviciul Sănătate, Centrele sociale: Centrul de primire a copilului în regim de urgență «Evrica», Centrul  de plasament temporar al copiilor în situație de risc „Drumul spre casă”,  Centrul de criză familială „SOTIS” din mun. Bălți, etc.
2

Last updated: februarie 23, 2017 at 10:17 am

Lasă un Răspuns