08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința de lucru cu șefii întreprinderilor municipale și a complexului energetic

//
Comentariu0

Pe 23 octombrie 2019 a avut loc ședința cu șefii întreprinderilor municipale și a complexului energetic, prezidată de primarul interimar al municipiului Bălți, domnul Gh. Șmulschi.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte legate de activitatea zilnică a întreprinderilor și serviciilor municipale, problemele cu care se confruntă managerii, și de situația întreprinderilor, în contextul finalizării pregătirilor pentru perioada de toamnă-iarnă.

Directorul Î. M. „Termogaz-Bălți” dl Stepan Munteanu a raportat despre activitatea întreprinderii. Dl S. Munteanu a menționat că la situația zilei curente este deja încheiat și semnat între Î. M. „Termogaz-Bălți” și S.A. „Moldovagaz” contractul de furnizare a gazelor naturale pentru o perioadă de 5 ani.

Ba mai mult, pe data de 22 octombrie a. c. S.A. „Moldovagaz” a început furnizarea gazelor naturale către Î. M. „Termogaz-Bălți”. Astfel, începând cu ziua de ieri, a fost posibilă asigurarea cu energie termică a gimnaziilor nr. 3 și nr. 10 din Bălți.

Domnul S. Munteanu a mai menționat că, în ciuda faptului că, la finele sezonului precedent de încălzire, toată lumea a primit prescripții, în care au fost indicate clar toate activitățile ce urmau să fie desfășurate pentru a începe noul sezon de încălzire, pînă în ziua de astăzi, nici una din cooperativele locative nu a prezentat Pașaportul privind pregătirea pentru a fi conectate la încălzirea centralizată. Mai mult, în respectiva prescripție se conține un punct, în care este prevăzut ca fiecare să prezinte informația privind datoriile locatarilor care au datorii pentru serviciile de furnizare a căldurii.

Șeful Cazangeriei depoului de locomotive Bălți a Întreprinderii de Stat ”Căile Ferate a Moldovei”, dl Iasinschi Anatolie Mihail, a raportat despre activitatea întreprinderii sub aspectul nivelului de pregătire pentru asigurarea cu căldură a consumatorilor. Dl A. Iasinschi a menționat că au făcut toate reparațiile necesare.

La întrebarea pusă de dl V. Zincovschi, șef Direcție gospodărie comunală a primăriei mun. Bălți, despre inspectarea în ce stare se află izolarea conductelor, în special de pe str. Cahulului, dl A. Iasinschi a menționat că este la curent cu situația pe adresa indicată și că acolo într-adevăr se cere efectuarea lucrărilor de izolare a conductelor, dar la moment acest lucru nu este posibil. Dl A. Iasinschi a explicat, că lucrările la înălțime se fac cu ajutorul unei autospeciale care permite efectuarea lucrărilor la înălțimi mari, dar care în timpul de față este defectată și nu funcționează. Domnia sa l-a asigurat pe dl V. Zincovschi că îndată ce mașina va fi reparată, problema de pe str. Cahulului va fi rezolvată.

Domnul Igor Savin, directorul tehnic al S.A. „CET-Nord” a informat asistența că întreprinderea este pregătită la nivel de 100% este complet gata pentru activitate în sezonul rece al anului și că au încheiat deja un contract privind furnizare a gazelor naturale.

Domnul Serghei Pchela, director al Î.M. „DRCD Bălți”, a raportat gradul de pregătire a întreprinderii pentru activitate în perioada de toamnă-iarnă și despre alte probleme legate de funcționarea întreprinderii.

Astfel, dl S. Pcela a spus că întreprinderea funcționează în regim normal și că sunt în curs de finalizare lucrările de reparații și construcții drumuri pe str. Konev, la fel și în regiunea Spitalului de Psihiatrie. În afară de aceasta a fost evacuat gunoiul de pe teritoriul cimitirului și alte lucrări.

Din raportul domnului S. Pchela, s-a constatat că mijloacele financiare transferate către Î.M. „DRCD Bălți” din partea primăriei municipiului Bălți pentru achiziționarea de materii prime (sare, nisip), necesare pentru a fi utilizate pe timp de iarnă, au fost folosite în alte scopuri (plata salariilor, plata impozitelor).

De asemenea, au raportat despre activitatea întreprinderilor administrate: dl Gorea Viktor, șeful rețelei de canalizare la ”Glorin Inginering” SRL, dna Irina Zubenina, director al Î.M. Regia „Apă-Canal Bălți”, reprezentanții al Î.M. „Gospodăria Locativ-Comunală” și al Î.M. „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi Bălți”, dna Bragari Larisa, director al Î.M. „Direcția Construcții Capitale Comandatar Unic”. Toate întreprinderile sunt pregătite să activeze în perioada de toamnă-iarnă.

  1. Zincovschi, șef Direcție gospodărie comunală a primăriei mun. Bălți, s-a axat în mod deosebit asupra problemei de colectare urgentă a frunzelor uscate, a căror colectare va fi mai dificilă după ce vor începe ploile. Domnia sa a apelat la serviciile publice respective să lucreze în această direcție mai intens.

Domnul Caliujnîi, inginerul-șef al Î.M. „Direcția Troleibuze Bălți” a raportat că în legătură cu necesitatea efectuării lucrărilor de reparație capitală a străzii Alexandru cel Bun (de la str. Decebal pînă la str. Bulgară) și în scopul de a asigura siguranța executării acestor lucrări, precum și în temeiul dispoziției primarului nr. 258 din 21.10.2019 „Cu privire la restricționarea circulației transportului auto pe strada Alexandru cel Bun (de la str. Decebal până la str. Bulgară)”, pe strada indicată mai sus va fi restricționată circulația transportului auto, începând cu 21 octombrie 2019.

Doamna Feodora Rodiucova, șefa Serviciului Sănătate a primăriei a raportat că instituțiile medicale sunt pregătite pentru activitate în timpul rece a anului. Domnia sa a menționat că în prezent nu există cazuri de gripă în oraș. Mai mult, până la 1 noiembrie a. c., se așteaptă furnizarea vaccinelor contra gripei.

De asemenea, șefa Serviciului de Sănătate a făcut un anunț important cu privire la disponibilitatea a 200 de doze de vaccin antirabic care au fost livrate în oraș săptămâna trecută. Furnizarea de vaccinuri către oraș a fost întârziată cu o lună din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu le-a achiziționat la timp.

În alt anunț dna Feodora Rodiucova s-a referit la campania de colectare a sângelui donatorilor, care a început pe 15 octombrie 2019. Toți cei care doresc să doneze sânge pot veni la Centrul de transfuzie a sângelui.

Last updated: octombrie 25, 2019 at 12:32 pm

Lasă un Răspuns