08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința de constituire a Comisiei Consultative în cadrul implementării suportului tehnic – revitalizare urbană

//
Comentariu0

În perioada august – decembrie 2018, Primăria municipiului Bălți implementează suportul tehnic pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană (PRU) a municipiului Bălți. Suportul tehnic este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova în colaborare cu Ministerul Investițiilor și Dezvoltării din Polonia și Reprezentanța Fundației „Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova. Proiectul este susținut financiar din fondurile programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone – Polish Aid.

La data de 21 septembrie 2018, în incinta Gimnaziului ,,A.I.Cuza”, a fost organizată ședința de constituire a Comisiei Consultative a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană a municipiului Bălți. Rolul Comisiei Consultative este de a participa activ în procesul de planificare, prin consultare asupra deciziilor de intervenție. În acest sens, Comisia Consultativă va identifica și discuta problemele realiste ale zonei de revitalizare (zona aferentă Gimnaziului ,,A.I.Cuza”), va formula și prioritiza necesitățile de revitalizare, va identifica potențialul de dezvoltare al zonei, va planifica idei de proiecte, precum și va discuta și consulta Programul de Revitalizare Urbană.

Comisia Consultativă include 10 persoane, dintre care, locuitori ai zonei, lideri locali, reprezentanți a instituțiilor publice din zonă și agenți economici locali. În cadrul ședinței, membrii Comisiei au luat cunoștință cu procesul de revitalizare urbană în Republica Moldova, au analizat rezultatele vizitei de observare (Fact Finding Mission), au discutat despre problemele, necesitățile și potențialul zonei, iar tema de acasă pentru întâlnirea viitoare constă în identificarea altor probleme și necesități, precum și discutarea acestora cu locuitorii zonei de revitalizare.

            Această informație este publicată în contextul promovării abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: septembrie 22, 2018 at 17:56 pm

Lasă un Răspuns