08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința cu șefii întreprinderilor municipale și a complexului termoenergetic

//
Comentariu0

Miercuri, 4 septembrie 2019, s-a desfășurat ședința cu șefii ÎM și a complexului termoenergetic.  Printre cele mai importante întrebări s-a plasat chestiunea apărută în legătură cu centrala de încălzire autonomă de pe str. Krîlov. Din cauza că datoriile sunt extrem de mari (122.000 lei), se examinează stoparea lucrului a acestei centrale. Hotărârea se va face public.

În aceeași ordine de idei, directorul „Regia APA-Canal” Bălți, Irina Zubenina, a menționat că de la începutul zilei de astăzi s-au produs deja 3 avarieri a rețelelor de apeduct. Această întrebare se află la etapa examinării.

La aceeași ședință reprezentantul SRL „Glorin Inginering”, a menționat că locatarii Asociației proprietarilor locuințelor private achită în mod regulat bonurile venite pentru prestarea apei de la „Regia APA-Canal” Bălți și pentru serviciile de canalizare, însă președintele APLP, la rândul său, nu transmite banii pentru aceste servicii în bugetul întreprinderilor prestatoare de servicii. Primarul a însărcinat conducătorii acestor două întreprinderi să pregătească cereri pentru a le depune la Poliția economică.

Reprezentantul ÎM „DCCCU” a menționat monitorizarea lucrărilor de reparații capitale a str. Lesecico se face zilinic de către un specialist responsabil pentru controlul tehnic.

De asemenea, șeful Direcției de troleibuze Bălți a menționat că întrebarea achiziționării noilor trolebuze pe baterii este un proces de durată, de aceea până în iarnă acest lucru nu va fi posibil. Însă pimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a menționat că în mun. Bălți, printre cele mai greu accesibile locuri pentru trenspotul public, e r-nul Molodovo, în curând se apropie iarna și bălțenii trebuie să aibă acces liber la transportul public, și nu să-l aștepte ore în șir la temperaturi scăzute. Astfel, edilul de Bălți a dat ordin să fie găsită o soluție pentru a ameliora într-un mod oarecare situația apărută (chiar și procurarea autobuzelor municipale, de ce nu?).

În aceeași ordine de idei, în legătură cu continuarea lucrărilor de construcție a terenurilor sportive de tip nou (cartierul 6), primarul a însărcinat șefii ÎM „DRCD”, ÎM „GLC” și ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, să fie evacuate de pe terenul instalațiile metalice vechi, pentru a permite instalarea efectivă a noului teren sportiv.

Despre o altă problemă a vorbit Ruslan Chicimaniuc, șef adjunct Secția Securitate Publică a inspectoratului de poliție. Câinii vagabonzi din nou își arată agresivitatea față de trecători. În legătură cu această întrebare, primarul de Bălți l-a invitat pe reprezentantul Inspectoratului de Poliție Bălți, la o ședință pentru a soluționa această problemă.

Încă o problemă iscată este producerea ilegală a băuturilor alcoolice a unor cetățeni de pe str. Acad.Belousov, 47. Această problemă necesită o soluționare ugentă.

Last updated: septembrie 4, 2019 at 14:57 pm

Lasă un Răspuns