08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate

//
Comentariu0

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate din data de 28.02.2018 a fost convocată conform necesităților și prevederilor legislației în vigoare. În cadrul ședinței respective au fost examinate 12 cazuri cu implicarea a 13 copii, dintre care 1 copil din cadrul Centrul de Plasament Temporar al copiilor în situație de risc “Drumul spre casă” .

Întrebările au fost diverse: stabilirea formei de protecție tutela/ curatela asupra copiilor rămași temporar fără ocrotire părintească și asupra copiilor părinții cărora se află la muncă peste hotarele țării, înmatricularea  copiilor în grupa „Creșa socială” a Instituției de Educație Timpurie specializată nr. 13 din mun. Bălți, examinarea oportunității acordării ajutorului material prin intermediul Serviciului „Sprijin Familial”, inclusiv examinarea posibilității instituționalizării a 2 copii în instituție rezidențială conform diagnozei medicale.

Cazurile examinate sunt în vizorul specialiștilor din cadrul Direcției asistență socială și protecția familiei, care cooperează în dependență de caz cu reprezentanții organelor de resort.

În urma recomandărilor/ concluziilor Comisiei municipale pentru protecţia copilului aflat în dificultate, autoritatea tutelară teritorială, va emite avizul corespunzător și va monitoriza situația în particular, conform prevederilor legislației în vigoare.

Last updated: martie 6, 2018 at 17:19 pm

Lasă un Răspuns