08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

S-au aprobat cerințele sanitare pentru activarea piețelor comerciale din municipiul Bălți

//
Comentariu0

Începând cu data de 19 mai 2020 s-au deschis piețele din municipiul Bălți (Hotărârea nr. 1 din 16.05.2020 a CMESP Bălți), la fața locului au ieșit reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Bălți, care nu permiteau desfășurarea activității comerciale. Astfel în data de 19 mai 2020 s-a întrunit în ședință Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți. Pe ordinea de zi a acesteia a fost o singură chestiune – aprobarea cerințelor sanitare pentru activarea piețelor comerciale din municipiul Bălți.

Cu 13 voturi PRO, 4 – CONTRA, 2 – ABȚINERI s-a aprobat HOTĂRÂREA nr. 3 din 19.05.2020 „Cu privire la măsurile de control și combatere a infecției cu COVID-19”. Cerințele sanitare au fost preluate în totalitate din dispoziția nr. 27 din 08.05.2020 Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (p.6).

Piețele din municipiul Bălți trebuie să funcționeze strict conform cerințelor sanitare aprobate de Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți, în caz contrar, persoanele vinovate vor fi trase la răspundere contravențională și/sau penală.

La finalizarea ședinței Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălți, președintele Comisiei, pimarul municipiului Bălți – Renato Usatîi a ieșit împreună cu unii membri ai comisiei (Banaru Vasile, Rotari Serghei, Vlas Iurii, Grigorișin Nicolai, Batîr Vaceslav) și a comunicat comercianților despre noile condiții de funcționare a piețelor comerciale din municipiul Bălți și despre stricta necesitate de ale respecta.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei de tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

Last updated: mai 19, 2020 at 13:29 pm

Lasă un Răspuns