08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Rolul Asistentului Social în procesul de intervenție și soluționare a cazurilor de violență în familie

//
Comentariu0

În perioada 26-27 noiembrie 2019, în cadrul IP Centrul de Criză Familială ,,SOTIS” s-au desfășurat măsuri de sensibilizare a populației privind solidaritatea împotriva violenței, consacrate Campaniei mondiale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

S-a organizat de către asistenții sociali din cadrul Centrului SOTIS Marina Țurcanu, Felipa Vaenti seminarul ,,Rolul Asistentului Social în procesul de intervenție și soluționare a cazurilor de violență în familie” unde au participat lectorul universitar Cristina Crudu, studenții anului II și IV a USARB, Facultatea Drept și Științe Sociale, specialitatea Asistență Socială, studii cu frecvență redusă.

Studenții au fost informați despre noțiunile de violență, victimă, agresor. S-a discutat despre tipurile de violență identificate în urma vizionării spoturilor, ciclul violenței și a rolului asistentului social în cadrul EMD. Soluționarea multidisciplinară a cazurilor de violență, intervenția și implimentarea PIA, factorii de bază ai planificării, monitorizarea, intervenția și revizuirea PIA, sunt momentele importante pentru soluționarea eficientă a cazurilor de violență. Studenții au realizat un studiul de caz, în cadrul căruia au jucat rolul unei echipe multidisciplinare  identificând specialiștii necesari și repartizând rolurile, în rezultat oferind soluții de rezolvarea a cazului de violență redat în istoria primită.

Last updated: noiembrie 29, 2019 at 17:48 pm

Lasă un Răspuns