08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Reţelele de socializare ce ne aduc fake-uri…

//
Comentariu0

Fake (din engl. fake, înseamnă   viclenie, escrocherie, pungăşie; imitaţie, falsificare, contrafacere).

Deja cîteva zile pe reţelele de socializare cu paşi mari se plimbă top 7 pamflete, dintre care unul a revoltat bălţenii: «Șalaru – Dodon 1:0 sau În timp ce socialiștii păzeau tancul de la Cornești, Ministerul Apărării a scos tancul din Bălți!»

În antet apare poza Monumentului ostaşilor eliberatori „Tanc”  din centrul oraşului, din timpul estival, pînă la reconstrucţia şi conectarea Focului veşnic, de pe care nu prea reuşit a fost ştearsă poza tancului  Т-34 nr. 720.

1

În continuare, în articol, pe lîngă descrierea acţiunilor de protecţie a monumentului din Corneşti a deputaţilor PSRM, autorul scrie: «…ministrul  Șalaru a trimis Armata Națională și a scos tancul din Bălți”.  El spune că împreună cu generalii moldoveni au făcut această diversiune, pentru că din punct de vedere tehnic, dar și simbolic, tancul de la Bălți a fost mai important.

„Dodon a căzut pradă diversiunii noastre. Tancurile sovietice vor fi scoase din Moldova! Le ducem la topit fier și vom face din ele mașini blindate de tip HUMMER”…

Declarăm, tancul din Bălţi a fost, este şi va fi pe postament în centrul oraşului! Simbol al Victoriei în Marele Război pentru apărarea Patriei, în amintirea tuturor ostaşilor căzuţi în luptă pentru eliberarea oraşului.

Pamfletiştii ar trebui să se preocupe de opere mult mai importante despre viaţa de toate zilele. Astăzi avem atît de multe motive pentru „a înfiera anumite stări morale, concepţii politice, aspecte negative ale realităţii sociale” . ( Enciclopedia literară, articol «pamflet»).

2
3

Last updated: decembrie 5, 2016 at 12:56 pm

Lasă un Răspuns