08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Renato Usatîi: „Primăria din Bălţi este cea mai transparentă”

//
Comentariu0

Primăria din Bălţi este cea mai transparentă Autoritate Publică Locală, iar aceasta nu este concluzia noastră, a echipei care muncim zi de zi pentru realizarea acestui scop, ci a experţilor Institutului de Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, care au plasat primăria noastră pe prima poziţie a raportului de monitorizare „Transparenţa în guvernarea locală: Între progres şi evoluţie”.

Municipiul Bălţi este unica localitate din ţară care a fost inclusă în categoria A+, conform indicelui transparenţei, cu 83,5 puncte (din 100 posibile), fiind la o distanţă considerabilă faţă de următoarea localitate – Cahul, cu 55,6 puncte.

Cîteva exemple: Cele mai bune exemple în tranasparenţa angajării resurselor umane – Bălţi (100%); cel mai bun exemplu de asigurare a participării în procesul decizional – Bălţi (89%); doar Bălţi, Cahul şi Făleşti publică pe web toate anunţurile de achiziţii publice; doar primăria municipiului Bălţi are postate pe web informaţii detaliate cu privire la rezultatele licitaţiilor; doar Budeşti, Ştefan Vodă, Leova şi Bălţi au publicat lista persoanelor ce stau în rînd pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi atribuirea terenurilor de pămînt pentru construirea caselor, iar lista poate continua. 

Transparenţa totală în activitate este elementul de bază al combaterii corupţiei, prioritate stabilită de noi odată cu preluarea conducerii primăriei capitalei de nord după alegerile locale din 2015. Odată cu preluarea conducerii de către echipa „Partidului Nostru”, Bălţiul a crescut cu 6 poziţii – de la 42,6 la 83,5 puncte.

Le mulţumesc enorm echipei Primăriei din Bălţi, consilierilor municipali, colaboratorilor întreprinderilor municipale, de la conducători şi pînă la muncitori, pentru dedicaţie, le mulţumesc orăşenilor pentru încrederea acordată, dar şi echipei IDIS „Viitorul” pentru aprecierea la justa valoare a eforturilor şi rezultatelor noastre.

Nu o dată am spus că Bălţiul este un oraş fără corupţie, dar acum, văzînd acest studiu, sînt convins – e unicul de acest fel. În orice caz – cel mai bun din Moldova. Cu siguranţă, nu e unicul rating pozitiv în care noi ţinem întîietatea, dar mai bine să spună alţii despre acest lucru. În pofida tuturor greutăţilor şi piedicilor puse, noi ne continuăm activitatea penru că astăzi o facem la Bălţi, iar mîine – în toată ţara.

Sursa: facebook.com

Last updated: iulie 2, 2017 at 12:34 pm

Lasă un Răspuns