08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Promovarea potențialului investițional – factor cheie în vederea succesului stabilirii parteneriatelor durabile și atragerii investițiilor străine

//
Comentariu0

La 18 aprilie 2017, în municipiul Bălți a avut loc ședința de lucru privind organizarea Forului Investițional Internațional „Investiții și Oportunități de Cooperare”, eveniment ce va fi desfășurat în cadrul săptăminii de afaceri ”Moldova Business Week 2017”, în data de 07 iunie 2017. În cadrul ședinței, au luat parte primarul interimar dl Igor Șeremet, viceprimarul dl Leonid Babii și  Președintele și vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii, directorul Filialei Bălți a Camerei  de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, reprezentanții Consiliilor Raionale din Nordul Republicii, pe lîngă momentele de asigurare logistica, un accent deosebit s-a pus pe ideea promovării potențialului investițional și de afaceri al localităților din Regiunea de Nord a Republicii Moldova.

Dl Sergiu Harea,  Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cît și Președintele Comitetului Organizatoric s-a referit la parteneri si cotizația alocată de către mun. Bălți și Consiliile Raionale pentru bugetul total al evenimentului: „Partenerii din Republica Moldova sunt:

1.Ministerul Economiei, 

2.Agenția de Dezvoltare Regională „Nord”,

3.Municipiul Bălți, 

4.Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor (MIEPO)

5.Consiliile Raionele (Fălești, Rîșcani, Ocnița, Briceni, Sîngerei), au acceptat să contribuie financiar la organizarea forumului cu un buget total de 75 mii lei„.

Totodată, a fost menționat de către Președintele Comitetului Organizatoric că agenții economici din raioanele care nu au contribuit la bugetul alocat Forumului, vor fi nevoiți sa achite taxa de participare integral și profilul lor investițional nu va fi inclus în Catalogul Proiectelor Investiționale.

«Considerăm ca aceasta situație reprezintă o pierdere a oportunităților de promovare și creare de contacte utile în cadrul Forumului. Acest Catalog va fi diseminat și în cadrul altor evenimente de business din viitor și poate servi drept un punct de reper pentru eventualii investitori străini și interni în depistarea partenerilor din Republica Moldova. Menirea Forumului este totuși promovarea agenților local în scopul găsirii surselor financiare necesare, noi piețe de desfacere, soluții tehnice și tehnologice ș.a. Partenerii Forumului vor acorda sprijin în ceea ce privește promovarea afacerilor, contacte utile, pieți de desfacere noi, metodologii în business-ul contemporan” a anunțat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în alocuțiunea sa.

La finele întrevederii, Domnul Harea a reiterat: „Forul respectiv reprezintă  unul dintre cele mai importante instrumente pentru promovarea imaginii localității și potențialului investițional la nivel internațional, intensificarea și transparentizarea dialogului dintre sectorul public și privat, sporirea competitivității companiilor autohtone, promovarea exportului și atragerea investițiilor străine”.

 

Last updated: aprilie 19, 2017 at 14:39 pm

Lasă un Răspuns