08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Programul-pilot ”Femei în Afaceri”

//
Comentariu0

Primăria municipiului Bălţi informează că,  Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) prin Hotarârea Guvernului nr.1064 din 16.09.2016 a lansat Programul-pilot ”Femei în Afaceri”, ce oferă femeilor, cetățene a Republicii Moldova, suport pentru investiții și servicii relevante de dezvoltare a afacerilor, și anume:

  1. ”Suport la inițierea afacerii”, destinată femeilor care planifică lansarea unei afaceri proprii, prevedeinstruire antreprenorială, consultanță la elaborarea business-planului și ghidare la înregistrarea afacerii. (perioada desfășurării: 2017)
  2. ”Suport pentru afacerile nou create”, la care pot aplica întreprinderile înregistrate și gestionate de femei mai puțin de 2 ani pe piață. La această etapă vor fiacordate granturi în valoare medie de 7 500 Euro, în bază de concurs, pentru desfășurarea afacerii nou înființate. Grantul include și servicii de dezvoltare a businessului. (perioada desfășurării: 2017-2018)
  3. ”Suport pentru companiile în creștere”este destinată companiilor create și gestionate de femei, active pe piață mai mult de 2 ani, în cadrul căreia vor fi acordate granturi în valoare medie de 75 000 Euro pentru investiții de scară largă și suport consultativ necesar. (perioada desfășurării: 2018-2019)

Vă informăm că înregistrarea la Componenta I ”Suport la inițierea afacerilor” este în curs de desfășurare și se va încheia la sfârșitul lunii martie curent. Pentru înregistrare urmează a fi accesat link-ul: odimm.md/femeiinafaceri (formularul de aplicare este accesibil și în limba rusă).

Suplimentar, pe lângă Programul-pilot ”Femei în Afaceri”, mai sunt în derulare următoarele programe de suport pentru IMM:

–          Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1”

–          Programul național de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), Componenta I-Consultanță și instruire antreprenorială.

–          Fondul de Garantare a Creditelor (FGC), instrument de suport a antreprenorilor în obținerea creditelor de la băncile comerciale.

–          Gestiunea Eficientă a Afacerii (GEA), program de instruire continuă pe module.

Pentru a vă familiariza despre alte oportunități de dezvoltare a afacerii implementate atât de ODIMM, cât și alți parteneri de dezvoltare, vă recomandăm să vizitați pagina web a Organizației odimm.md și platforma electronică finantare.gov.md, să vă adresați la Centrul de Consultanță și Asistență în Afaceri al ODIMM la numărul de telefon (022) 22 57 99;  (022) 22 43 30 sau la emailul: [email protected].

Last updated: martie 31, 2017 at 11:17 am

Lasă un Răspuns