08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primarul municipiului Bălți a solicitat efectuarea unui control al „asfaltării pre-electorale” din anul 2023

//
Comentariu0

La ședința cu administratorii întreprinderilor, s-a constatat că în timpul reparației drumurilor și trotuarelor, efectuate în perioada pre-electorală, lucrările s-au desfășurat fără a fi coordonate cu proprietarii rețelelor inginerești. Ca rezultat, cheltuielile pentru demontarea și montarea părții carosabile în timpul remedierii defecțiunilor la conductele de apă vor „cădea” nejustificat pe bugetul municipal.

„O mare parte din lucrările efectuate de reparare a drumurilor și trotuarelor nu au fost coordonate cu reprezentanții întreprinderii „Regia Apă-Canal-Bălți”, deci nu știm cine va fi responsabil pentru acest lucru”, a declarat administratorul ÎM „Regia Apă-Canal-Bălți”, Ion Mămăligă.

Primarul a fost indignat de acest răspuns, deoarece a declarat deja că „asfaltarea pre-electorală” a fost realizată din bani de credit, care acum trebuie să fie rambursați din bugetul municipal.

„Având în vedere situația critică legată de frecventele avarieri pe porțiunile de trotuare și/sau drumuri deja reparate, vă rog să efectuați urgent un control asupra tuturor lucrărilor efectuate la sfârșitul anului 2023 și să identificați toți cei vinovați pentru lipsa acordurilor necesare, fie aceștia angajați ai primăriei sau alte persoane implicate în aceste lucrări. Rezultatele controlului să fie transmise la procuratură!”, a concluzionat Alexandr Petkov.

Last updated: februarie 20, 2024 at 17:29 pm

Lasă un Răspuns