08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primarul municipiului Bălți a îndemnat S.A. „Cet-NORD” să caute un compromis rezonabil în privința tarifelor

//
Comentariu0

În adresarea către furnizorul de agent termic, Primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a subliniat că nici o lege nu este o dogmă, având în vedere situația cu facturile pentru țevile de tranzit în apartamentele locuitorilor din Bălți. „Veniți cu propuneri către legislatorii și guvernul țării, încercați să introduceți modificări în lege, ținând cont de situația reală”, a declarat Petkov.

Astfel, A. Petkov a atenționat directorul S.A. „Cet-NORD” că facturile, care vin pentru țevile de tranzit, celor care au sisteme de încălzire autonomă, vor fi o mare problemă. Primarul a exprimat nemulțumirea față de faptul că S.A. „Cet-NORD” obligă consumatorii, care sunt deconectați de la sistemul central de încălzire, să mențină temperatura minimă de 18°C. Petkov a subliniat că o astfel de aborare nu ia în calcul nevoile persoanelor care suferă, de exemplu, de hipertensiune, pentru care este necesar un regim de temperatură mai scăzut, variind între 16°C și 18°C.

Primarul a remarcat că va fi de partea locuitorilor din Bălți, în cazul în care furnizorului de căldură nu îi va reuși să găsească un compromis rezonabil cu consumatorii privind politica tarifară.

Last updated: ianuarie 23, 2024 at 18:04 pm

Lasă un Răspuns