08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria municipiului Bălți lansează campania „Бессмертный полк онлайн” („Regimentul nemuritorilor online”)

//
Comentariu0

Războiul începe întotdeauna brusc … Nimeni nu și-ar fi putut închipui că anul acesta nu vom putea onora memoria străbunilor noștri, ca eveniment tradițional – cu marș și depunere de flori.

Cu toate acestea, nimic nu poate stinge în inimile noastre recunoștința, dragostea și admirația pentru faptele rudelor noastre, care, sacrificându-și tinerețea, fericirea și viața, ne-au oferit Pacea.

În legătură cu răspândirea coronavirusului în țară și apelând către bălțeni pentru promovarea responsabilității civice, aniversarea a 75 de ani de la Marea Victorie va avea loc într-un mod neobișnuit.

Primăria municipiului Bălți lansează campania „Regimentul nemuritorilor online”, care va permite localnicilor, în data de 9 mai 2020, de la distanță să povestească și să asculte despre faptele eroice ale rudelor noastre.

Oricine poate trimite o scrisoare la adresa: [email protected], ce va conține:

  • Fotografiile rudelor care au trecut prin război, au luptat pentru Victorie sau care au crescut în anii grei de război. Fotografiile trebuie scanate sau calitativ făcute cu ajutorul telefonului. Cel mai bine, dacă fotografia va fi fără decorații și semnături suplimentare. Va fi creată o bază de date unică, din care va fi generată automat o secvență video/colaj de fotografii.
  • Video-uri scurte care povestesc despre un participant al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Se vor examina video-urile cu conținut interesant și creativ, înregistrări video de înaltă calitate, care nu durează mai mult de 30 de secunde.

În scrisoare trebuie să fie indicat numele, prenumele, patronimicul veteranului și anii de viață. Fotografiile sunt acceptate până la 1 mai, inclusiv. De Ziua Victoriei vom arăta „Regimentul Nemuritor” pe postul TV http://www.btv.md/ și în rețelele noastre de socializare.

În ajunul aniversării Marii Victorii, vom lua o fotografie a rudelor noastre, ne vom aduna familia la masă, ne vom aminti despre eroii noștri și le vom povesti copiilor și nepoților despre ei.

Last updated: aprilie 28, 2020 at 17:36 pm

Lasă un Răspuns