08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria municipiului Bălți ia măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioada recoltării cerealelor

//
Comentariu0

Președintele Comisiei pentru situații excepționale Primarul Alexandr Petkov, a emis o dispoziție  (nr. 5 din 30 iunie 2024) privind măsurile antiincendiare în perioada pregătirii și desfășurării campaniei de recoltare a cerealelor.

Dispoziția prevede următoarele aspecte cheie:

  1. Control și prevenție: Toate întreprinderile, organizațiile și instituțiile din municipiu sunt obligate să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. Se va acorda o atenție deosebită verificării echipamentelor de prevenire a incendiilor și stării mijloacelor de intervenție.
  2. Cooperare și responsabilitate: Conducătorii întreprinderilor și organizațiilor, indiferent de tipul de proprietate, sunt responsabili pentru implementarea măsurilor antiincendiare. Aceștia trebuie să asigure informarea și instruirea corespunzătoare a personalului.
  3. Monitorizare și evaluare: Direcția Situații Excepționale (DSE) Bălți va monitoriza strict respectarea măsurilor antiincendiare. Se vor organiza controale periodice pentru a verifica conformitatea cu planul național de apărare împotriva incendiilor.
  4. Informații pentru cetățeni: Primăria, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Bălți și AST NORD, va intensifica eforturile de informare a cetățenilor privind regulile de prevenire a incendiilor și măsurile ce trebuie luate în perioada campaniei de recoltare.

Siguranța cetățenilor și protejarea recoltelor sunt priorități absolute. Fiecare dintre noi trebuie să contribuie la prevenirea incendiilor pentru a evita pierderile materiale și umane.

doc-2.1-din-07.06.2024
Last updated: iunie 7, 2024 at 18:00 pm

Lasă un Răspuns