08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria municipiului Bălți eliberează cardurile sociale „Cu grijă”, create la inițiativa Primarului de Bălți Nicolai Grigorișin

//
Comentariu0

Cardul social „Cu grijă”, creat la inițiativa Primarului municipiului Bălți Nicolai Grigorișin, este destinat cetățenilor social-vulnerabili ai municipiului Bălți. Beneficiarii acestui card social sunt pensionarii și persoanele cu dizabilități.

Utilizatorii cardului social „Cu grijă” vor primi compensații pentru sezonul rece al anului în valoare de 3.500 de lei.

De amintit că, la inițiativa lui Nicolai Grigorișin, suma acestei compensații a fost majorată de la 2.500 lei la 3.500 lei.

În plus, beneficiarii cardului social „CARE” vor beneficia de:

  • 5% reducere în una dintre cele mai mari rețele de supermarketuri;
  • 5% reducere în una dintre cele mai mari rețele de farmacii;
  • incasări de compensații din bugetul local.

Primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin a menționat că: „Până în prezent, în primărie au fost înregistrate peste 1.400 de cereri pentru eliberarea cardului social „Cu grijă”, iar peste 800 de bălțeni l-au primit deja. Mă bucur că acest card a găsit o cerere atât de mare în rândul cetățenilor social-vulnerabili. Cred că vom putea ușura viața pensionarilor noștri.”

Implementarea cardului social „Cu grijă” se va realiza în trei etape:

  • în prima etapa, cardul va fi acordat persoanelor care beneficiază de compensația pentru sezonul rece al anului;
  • la a doua etapă, cardul va fi eliberat pensionarilor cu domiciliul în municipiul Bălți;
  • la a treia etapă se vor achita produsele alimentare în centrul pentru persoanele social-vulnerabile, care se preconizează a fi deschis.

Pentru a aplica pentru cardul social „Cu grijă” depuneți o cerere la oficiul „Ghișeul unic” al Direcției generale  asistență socială, sănătate și protecția familiei sau la orice sucursală a băncii BC Moldindconbank S.A.

Last updated: august 4, 2022 at 17:49 pm

Lasă un Răspuns