08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria extinde relațiile de colaborare internațională cu asociațiile obștești

//
Comentariu0

Vineri, 3 iunie, în incinta Primăriei mun. Bălți, s-a desfășurat o ședință de lucru, având la bază intenția Asociației Române Anti-SIDA de a colabora în realizarea unui proiect în domeniile social și sănătate, orientat spre tinerii din categorii vulnerabile din municipiu. La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Române Anti-SIDA, ai Asociației Uniunea pentru Echitate și Sănătate (din Bălți), Secretarul Consiliului mun. Bălți, șeful Direcției generale asistență socială, sănătate și protecția familiei și șeful interimar al Direcției relații cu publicul. În cadrul ședinței, s-a discutat problema infecției HIV în Bălți, precum și importanța întreprinderii unor măsuri de atenuare a acesteia, prin efortul autorităților publice locale, în comun cu asociațiile obștești din teritoriu și de peste hotare. S-a discutat posibilitatea implementării unui plan de acțiuni în acest sens, precum și care ar fi aceste acțiuni. Începutul a fost unul reușit, iar cei prezenți și-au exprimat deschiderea pentru o colaborare ulterioară.

Menționăm că:

  • Asociația Uniunea pentru Echitate și Sănătate este o organizație cu activitate productivă din Bălți, având și un acord de colaborare încheiat cu Unitatea administrativ-teritorială municipiul Bălți, în vederea implementării actelor naţionale şi locale în domeniile sănătății și securității sociale, inclusiv de prevenire şi control al infecţiei HIV/SIDA şi infecţiilor cu transmitere sexuală;
  • Asociația Română Anti-SIDA este o organizație fondată în 1992, care desfășoară programe de prevenire HIV, educație și asistență psiho-socio-medicală, precum și formare profesională pentru persoane din grupuri vulnerabile. Astăzi, asociația se remarcă prin 5 Centre de servicii specializate; peste 600 de beneficiari de asistență și tratament substitutiv și peste 100 de voluntari formați, precum și alți indicatori meritorii.
Last updated: iunie 6, 2022 at 6:28 am

Lasă un Răspuns