08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Prima ședință a Consiliului electoral al circumscripției electorale mun. Bălți nr. 2. A fost ales președintele și secretarul consiliului

//
Comentariu0

Prima ședință a Consiliului electoral al circumscripției electorale mun. Bălți nr. 2 a avut loc pe 21 mai 2021. Ordinea de zi a inclus chestiuni, ce țin de alegerea președintelui, vicepreședintelui și secretarului CECEMB nr. 2, precum și au fost stabiliți membrii degrevați și regimul de lucru al consiliului.

Ședința a fost condusă de către secretarul Consiliului municipal Bălți, Irina Serdiuc, care a familiarizat membrii comisiei cu procedura de desfășurare a primei ședințe și cu hotărârea CEC nr. 4862 din 21.05.2021 „Cu privire la constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2”, potrivit căreia CECEMB nr. 2 a iclus următoarele persoane:

Biliciuc Sergiu            –inginer, din partea Partidului Democrat din Moldova
Botnari Andrei            –jurist, din partea Judecătoriei Bălți;
Burdeniuc Veaceslav  –jurist, din partea Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”;
Dovgani Ludmila       –master în administrație publică, din partea Consiliului municipal Bălți;
Garbuz Vasile             –psiholog, din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;
Nenescu Elena            –contabil, din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;
Pață Inajurist, din partea Partidului Politic „Șor”;
Semeniuc Viorica       –jurist, din partea Judecătoriei Bălți;
Serdiuc Irina               –master în administrație publică, din partea Consiliului municipal Bălți.

După, ședința a fost prezidată de cel mai vârstnic membru al consiliului, Serghei Biliciuc. Membrii CECEMB au votat pentru alegerea unei comisii de numărare a voturilor pentru desfășurarea alegerii prin vot secret a președintelui, vicepreședintelui și secretarului consiliului.

După deschiderea unei urne speciale pentru fiecare funcție electivă, comisia de numărare a voturilor a declarat că, în calitate de președintele al Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2, a fost aleasă Irina Serdiuc, iar funcția de vicepreședinte al CECEMB nr. 2 a rămas vacantă, întrucât niciunuia dintre cei trei candidați nu i s-a oferit majoritatea voturilor. Ca secretar al consiliului a fost aleasă Ludmila Dovgani.

Hotărârile adoptate pot fi accesate aici.

Hotărârea CEC nr. 4862 din 21.05.2021 „Cu privire la constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2”

Last updated: mai 24, 2021 at 17:56 pm

Lasă un Răspuns