08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Prim-ministrul Principatului Liechtenstein în vizită la tinerii antreprenori

//
Comentariu0

Asociația Femeilor de Afaceri din mun. Bălți a avut oportunitatea să prezinte Prim-ministrului Principatului Liechtenstein,  Excelența Sa, Adrian HASLER, două istorii de succes ale beneficiarilor  proiectului MEEETA, implementat cu suportul financiar al Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Prim-Ministrul, însoțit de reprezentanții  Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein și Pius  FRICK, reprezentantul  Fundației LED în Republica Moldova, au avut posibilitatea să comunice cu 2 antreprenori: Ion Vendereu, din mun. Bălți (spălătorie auto) și Daniel Mihasiuta din s. Coșcodeni, r-ul Sîngerei (apicultură).

Tinerii antreprenori au prezentat oaspeților micile lor afaceri și au vorbit despre reușitele de până acum, problemele cu care se confruntă, necesitățile pentru o mai bună dezvoltare a afacerii, precum și planurile legate de viitor.

Deasemenea, ei au punctat  principalele probleme și barierele care le stau în cale, printre care,  lipsa  resurselor umane calificate, rata înaltă a dobânzii pentru obținerea unui credit, precum și nivel scăzut de suport din partea statului.

Ion Vendereu, absolvent al ȘP Nr.1 din mun. Bălți, și-a început activitatea antreprenorială prin lansarea unei spălătorii auto. Datorită bunelor abilități manageriale și a eforturilor depuse,  recent și-a extins afacerea, reinvestind profitul obținut în deschiderea unui atelier  de vulcanizare.

Absolvind ȘP din Bubuieci, specialitatea apicultură, Daniel Mihasiuta a înbinat abilitățile sale profesionale și competențele antreprenoriale obținute în cadrul programului de instruire și a inițiat o afacere în domeniul apiculturii. În prezent el are 50 de stupi, dar pentru a avea o afacere cu renume, planifică să ajungă la 200 în următorii 3 ani.

Atât Ion cât și Daniel, au subliniat importanța programului de instruire precum și a programului de granturi la etapa de start-up, care au avut un rol esențial în motivarea lor de a iniția afacerea proprie.  Contribuția LED este una fundamentală pentru tineri, deoarece fiind la început de cale, este binevenit să existe un sprijin, care să te ajute să pășești mai sigur în mediul de afaceri.

 Proiectul “Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului şi angajării în câmpul muncii” (MEEETA) este implementat de către Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri în colaborare cu Asociașia Femeilor de Afaceri din mun. Bălți, cu suportul financiar acordat de Fundaţia Internaţională Liechtenstein Development Service (LED).

Last updated: martie 22, 2018 at 13:54 pm

Lasă un Răspuns