08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Poetul cîntă tînăr ca lumina, Poetul cîntă pămîntean și zmeu… În memoriam Mihai Eminescu

//
Comentariu0

De 129 de ani ne este dor de Mihai Eminescu – de poetul care a plecat în eternitate, poetul nepereche, a cărui operă învinge timpul. Cu compoziția muzical-literară consacrată comemorării poetului Mihai Eminescu s-a început ziua de 15 iunie 2018.  Aleea Clasicilor Culturii Naționale a devenit locul unde se adună conducătorii municipiului, consilierii municipali Bălți, deputații Parlamentului, angajații APL, oamenii de artă pentru a depune flori la monumentul marelui poet.

Prezentatorii Viorel și Corina Sîrbu ne-au povestit despre cele mai frumoase momente ale vieții lui Mihai Eminescu – cazania noastră cea de toate zilele, Scriptura ce aduce lumina fără de moarte, Legămîntul nostru dintîi și de pe urmă.

 

Numele lui Eminescu va rămîne veșnic prin lucrările sale literare de o valoare incontestabilă. Tradus în 150 de limbi din peste 250 de țări, Eminescu este actual și astăzi, pentru că vorbește cu noi în versurile sale ca un contemporan al nostru. În acest poet a fost întruchipat totul: tinerețe, dragoste, viață, moarte, om, societate, Patrie și lumea întreagă…

Last updated: iunie 15, 2018 at 14:17 pm

Lasă un Răspuns