08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Pentru prima dată: din numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 – 50% sunt bălțeni

//
Comentariu0

Acest lucru a fost anunțat de către Ala Condrea, director adjunct al Spitalului Clinic Bălți. Întru executarea hotărârii nr. 62, adoptată de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică, în ziua de 27 septembrie a avut loc ședința grupului de lucru pentru elaborarea planului de răspuns și control al infecției COVID-19, condus de primarul interimar Tatiana Dubițkaia. Ținem să remarcăm că, deciziile comisiei teritoriale, bazate pe situația epidemiologică din municipiu, vor fi executate obligatoriu în termen de 14 zile de la data adoptării.

Potrivit lui Veaceslav Chișlari, șeful Centrului de sănătate publică din Bălți, situația epidemiologică din teritoriu se agravează. În ultimele 7 zile au fost înregistrate 504 de cazuri COVID-19 și 9 decese. S-a constatat o majorare a cazurilor pozitive COVID-19 de 17,5%. Deși sunt disponibile 5 tipuri de vaccinuri procesul de vaccinare a scăzut semnificativ.

„Este pentru prima dată, ca din numărul total de spitalizați cu COVID-19, 50 % să fie bălțeni”, a a menționat Ala Condrea, director adjunct al Spitalului Clinic Bălți. Din numărul total de pacienți spitalizați cu COVID-19 (302), 151 sunt bălțeni, dintre care 16 sunt copii. Tot mai mulți pacienți trec prin forme grave de boală și „ajungem la 4-6 decese pe zi”. Dintre cei 302 de pacienți, 33 sunt în terapie intensivă, iar cinci sunt supuși ventilației mecanice a plămânilor. Niciunul dintre cei aflați în terapie intensivă nu au fost vaccinați. Ala Condrea a mai menționat că, acum spitalul nu mai internează pacienți cu COVID din Edineț, Soroca, Sîngerei, Florești.

„Din 15,5 mii de elevi, 69 au fost testați pozitiv cu COVID. În rândurile personalului didactic și nedidactic al sistemului de învățământ (2768 persoane), 20 au fost diagnosticate cu COVID, dintre care 14 – persoane nevaccinate și 6 – vaccinate”, a menționat Olga Iurcenco șef interimar al DÎTS. În plus, primarul interimar de Bălți Tatiana Dubițkaia a menționat că testele COVID pentru personalul didactic (331 persoane) vor fi achitate din fondul de rezervă al primăriei.

В целом, ситуация остаётся тревожной. О принятом решении, положениям которого будем следовать ближайшие две недели, сообщим дополнительно.

Last updated: septembrie 29, 2021 at 17:37 pm

Lasă un Răspuns