08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Pe străzile municipiului Bălți circulă 11 troleibuze autonome noi

//
Comentariu0

Astăzi, 1 aprilie 2021, străzile municipiului Bălți sunt traversate de către 11 unități de troleibuze noi fără fir.

Achiziționarea troleibuzelor autonome pentru municipiul Bălți a fost posibilă datorită unui proiect finanțat printr-un împrumut, în valoare de 2,5 milioane de EUR, de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Programului BERD pentru Orașe Verzi, și prin grantul în valoare de 1,2 milioane EUR din Fondul „Parteneriatul pentru Eficiență Energetică și Mediu din Europa de Est” (E5P Fund), care sprijină proiecte în țările Parteneriatului estic și în care Uniunea Europeană este cel mai mare donator.

În Moldova, fondul E5P este finanțat de Uniunea Europeană, Suedia, Moldova, Germania, Danemarca, Norvegia, Estonia, Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia și Lituania. UE este cel mai mare donator al Moldovei și a oferit până în prezent peste 1 miliard de euro finanțare nerambursabilă.

Noile vehicule sunt alimentate cu energie electrică și sunt echipate cu o tehnologie care le permite să fie utilizate fără cabluri aeriene în zone îndepărtate. Prin urmare, grupul de lucru a elaborat trei noi rute de trafic:

Ruta nr. 4: magazinul „Linella” (str. Bulgară) – monumentul „Ospitalitate” (str. Gagarin). Intervalul de circulație este de 12, 5 minute. Troleibuzele vor circula până la ora 22.00.

Ruta nr. 6: magazinul „Linella” (str. Bulgară) – SA „Basarabia – Nord”. Intervalul de circulație este de 25, 5 minute. Troleibuzele vor circula până la ora 22.00.

Ruta nr. 7: SA „Basarabia – Nord” – satul Elizaveta. Intervalul de circulație este de 50 de minute. Plecarea ultimului troleibuz din satul Elizaveta este la ora 21:00.

Aveți posibilitatea de a urmări itinerariul troleibuzelor, folosind aplicația „Умный транспорт”.

Last updated: aprilie 1, 2021 at 17:19 pm

Lasă un Răspuns