08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Pe 26 martie bălțenii au marcat cea de-a 79-a aniversare de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă

//
Comentariu0

Аnii trec. Memoria rămâne și reînvie în fiecare an. Ziua de 26 martie pentru orașul Bălți rămâne mereu a fi o sărbătoare a bucuriei, eliberării, gloriei veșnice a strămoșilor, care și-au dat viața pentru libertatea și independența Patriei.

Este important, ca în această zi să fie onorat și cinstit eroizmul, vitejia, sacrificiul, demnitatea și dragostea de țară, de oameni – participanți ai războiului, prin omagieri, respect, recunoștință, toate aceste exprimate în cuvinte și flori, dovadă că NIMIC nu-i uitat și NIMENI nu este uitat.

Pe 26 martie 2023 se împlinesc 79 de ani de la eliberarea orașului Bălți de sub jugul fascist. Din nou și din nou cu bucurie și tristețe ne amintim de ziua de 26 martie a primăverii anului 1944. Acum 79 de ani, orașul a început să prindă viață după devastare, să restabilescă gospodăria comunală, să construiască o viață nouă.

În memoria ostașilor-eliberatori, în centrul Bălțiului, este instalat monumentul „Tanc”, celebrul T-34 cu numărul de bord 720. Acest monument a devenit unul dintre simbolurile memoriei generațiilor, edificat în anul 1968.

Cu acest prilej, Primăria municipiului Bălți a organizat un marș cu depuneri de flori la Memorialul gloriei militare și la monumentul „Tanc”. La eveniment au luat parte: conducerea primăriei, consilierii municipali, funcționarii publici, angajații instuțiilor de învățământ și de cultură, elevi, studenți și sute de alți bălțeni, veniți să aducă un omagiu tuturor celor, care au căzut pe câmpul de luptă, la eliberearea orașului Bălți, dar și puținilor supraviețuitori care, prin propria existență, sunt exemplu viu de curaj, rezistență și demnitate umană.

Să păstrăm memoria!

Last updated: martie 26, 2023 at 14:44 pm

Lasă un Răspuns