08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Pe 23 iunie în republica se sărbătorește Ziua funcționarului public

//
Comentariu0

Ziua serviciului public, este sărbătorită anual pe 23 iunie în temeiul hotărîrii Adunării Generale a Națiunilor Unite. În țara noastră, această sărbătoare a fost instituită prin Hotărîrea Guvernului nr. 200 din 6 aprilie 2012.

De 7 ani rolul și munca funcționarului public sunt consemnate de stat. Astfel, Ziua funcționarului public și-a găsit locul său în calendarul sărbătorilor profesionale.

Această sărbătoare acoperă un număr foarte mare de persoane, care merită atenție. Aproximativ 30 mii de specialiști care lucrează în sistemul organelor de stat sunt funcționari publici.

Dragi colegi! Nu există o misiune mai importantă decât cea de a fi în slujba poporului, a cărui voință o îndeplinesc funcționarii publici. Statutul funcționarului public este onorabil, dar nu este atât de simplu să-l porți. Persoanei care are un astfel de statut, i se impune să dea dovadă de profesionalism și competență, patriotism și moralitate, precum și de înțelegere a problemelor stringente ale cetățenilor.

Sunt mândru că în echipa noastră din cadrul autorității publice locale există adevărați profesioniști care depun mult efort și energie pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. Eu admir veteranii serviciului public. Datorită eforturilor lor, generația tânără de specialiști dobândește abilități și experiență de lucru în cadrul structurilor  de stat. Anume ei, veteranii serviciului public, sunt acei care  pun  totul pe altarul de slujire oamenilor.

Continuitatea generațiilor este o componentă a muncii de succes a întregului colectiv al autorităților locale în numele slujirii poporului, orașului și țării. Dragii mei prieteni, voi toți vă faceți datoria pe prima linie. Cetățenii vin la voi pentru ajutor, împărtășind greutățile și încercările prin care trec.

Vă sunt recunoscător pentru aceea că depuneți mult efort și energie pentru a îmbunătăți situația. Se știe că nu putem repara totul instant sau prin magie, deaceea sunt dublu recunoscător funcționarilor publici care acordă mult timp și depun mult efort, îndeplinindu-și atribuțiile de serviciu și dedicând mult timp și efort muncii în primărie.

Primarul mun. Bălți,

Nicolai Grogorișin

Last updated: iunie 23, 2019 at 7:11 am

Lasă un Răspuns